Νοrman Atlantic: Είχε ζητηθεί να περιοριστεί ο αριθμός των φορτηγών ψυγείων πριν την πυρκαγιά

Νοrman Atlantic: Είχε ζητηθεί να περιοριστεί ο αριθμός των φορτηγών ψυγείων πριν την πυρκαγιά

Στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο φέρι μποτ Νοrman Atlantic στις 28 Δεκεμβρίου του 2014 και η οποία προκάλεσε είκοσι οκτώ νεκρούς αναφέρεται σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Πιο συγκεκριμένα, η Il Fatto γράφει ότι «ο Ιταλός εφοπλιστής Κάρλο Βιζεντίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, είχε ζητήσει να περιορισθεί ο αριθμός των φορτηγών ψυγείων στο πλοίο» και ότι είχε γράψει τα εξής σε μέιλ στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα: «με πληροφόρησαν πως αυτοί οι οδηγοί φορτηγών είναι χειρότεροι παλιάνθρωποι από τους σικελούς και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο πλοίο».

Σύμφωνα με τον εφοπλιστή, οι πρίζες του πλοίου δεν ήταν αρκετές και, κατά συνέπεια, κάποια από τα φορτηγά ψυγεία θα αναγκάζονταν, πιθανότατα, να κρατήσουν αναμμένες τις μηχανές τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή ακριβώς, γράφει η Ιl Fatto Quotidiano, μπορεί να ήταν η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ενώ το πλοίο ταξίδευε από την Ηγουμενίτσα προς το ιταλικό λιμάνι της Ανκόνας.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης συνεχίσθηκε επί τρεις ημέρες και διεκόπη λίγες ώρες πριν από την πυρκαγιά. Μεταξύ των άλλων, προστίθεται, ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι θέλησε να απαντήσει στον εφοπλιστή ότι «δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί, κανείς στους οδηγούς φορτηγών ψυγείων που έχουν βγάλει κανονικό εισιτήριο, να μπουν στο πλοίο με το μέσο τους, διότι θα μπορούσε να τεθεί θέμα δημόσιας τάξης».

Το άρθρο της Il Fatto, ουσιαστικά, αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πωλήθηκαν περισσότερα εισιτήρια από ότι θα έπρεπε και ότι μπορεί να επιβιβάσθηκε στο Νοrman Atlantic ένας υπερβολικά υψηλός αριθμός φορτηγών ψυγείων. Πρόκειται για στοιχεία που οι ιταλοί εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν υπόψη τους κατά την κρίσιμη απόφαση για την τελική παραπομπή σε δίκη όσων θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία του Νorman, η οποία στέρησε την ζωή σε είκοσι οκτώ επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter