Νορβηγία: Mωρά κοιμούνται «παρκαρισμένα» στο πεζοδρόμιο και γίνονται viral (Video)

Νορβηγία: Mωρά κοιμούνται «παρκαρισμένα» στο πεζοδρόμιο και γίνονται viral (Video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα παλιό αλλά σχετικά άγνωστο εκτός Νορβηγίας, έθιμο: δεκάδες καροτσάκια «παρκαρισμένα» στα πεζοδρόμια, με τα μωρά μέσα να έχουν αφεθεί από τους γονείς τους να κοιμηθούν σε παγωμένες θερμοκρασίες.

@mrmelk_ True story #viking #ting ♬ original sound – Olly Bowman

Το βίντεο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok ο 22χρονος αυστραλός Όλι Μπόουμαν, από το Σίδνεϊ, ο οποίος ζει στη Νορβηγία και καταγράφει τη ζωή του στο εξωτερικό. Ο περιφερόμενος Μπόουμαν εξέπληξε τους θεατές σε όλο τον κόσμο με τα «παρκαρισμένα» μωράκια που κοιμόντουσαν στο κρύο της Νορβηγίας, στα μέσα Φεβρουαρίου.
Σε νεότερο βίντεό του, ο Μπόουμαν φαίνεται να ρωτά σκανδιναβούς γονείς για το αν είναι άνετοι να αφήσουν τα μωρά τους έξω να κοιμηθούν, λαμβάνοντας γενικά καταφατικές απαντήσεις.

@mrmelk_ Replying to @soriasisse ♬ original sound – Olly Bowman

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το να αφήνει κανείς το μωρό του να κοιμάται εκτός σπιτιού στις σκανδιναβικές χώρες είναι μια κοινή πρακτική, που μετράει σχεδόν 100 χρόνια ζωής, μετά από ένα ξέσπασμα φυματίωσης που σάρωσε την Ισλανδία στις αρχές του 20ού αιώνα. Η επιδημία επιδεινώθηκε από τα ελλιπώς αεριζόμενα σπίτια στο ηφαιστιογενές νησί.

Το 1926, ο Ισλανδός γιατρός Νταβίντ Θορστάινσον δημοσίευσε ένα παιδαγωγικό βιβλίο που υποστήριζε ότι οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται έξω στα καρότσια τους για να πάρουν καθαρό αέρα, ακόμη και σε κρύο καιρό, για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η παράδοση έχει περάσει από γενιά σε γενιά και είναι συνηθισμένο να βλέπεις καροτσάκια με μωρά που κοιμούνται έξω από σπίτια, διαμερίσματα, ακόμη και τοπικές επιχειρήσεις σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία.

Μια φινλανδική μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι τα παιδιά «έπαιρναν μεγαλύτερο υπνάκο σε εξωτερικό χώρο σε σύγκριση με τον ύπνο σε εσωτερικό χώρο». Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος υποθερμίας στον κρύο καιρό και οι ειδικοί λένε ότι είναι κρίσιμο τα παιδιά να καλύπτονται σωστά όταν βρίσκονται έξω. «Η θερμοκρασία ενός μωρού μπορεί να πέσει τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τους ενήλικες και μπορεί να γίνει υποθερμικό», είπε η Δρ Τζένιφερ Σου, παιδίατρος στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στο Insider το 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter