Νορβηγία: Το 79% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το ’22 ήταν ηλεκτρικά

Νορβηγία: Το 79% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το ’22 ήταν ηλεκτρικά

Τέσσερα στα πέντε νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία το 2022 ήταν ηλεκτρικά, με πρώτη την Tesla, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) που πωλούνται αυξήθηκε στο 79,3% του συνόλου των νέων αυτοκινήτων το 2022 από 65% το 2021, από 2,9% πριν από μια δεκαετία, δήλωσε η Νορβηγική Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών (OFV).

Το Tesla Model Y ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της χρονιάς, μπροστά από το ηλεκτρικό ID.4 της Volkswagen στη δεύτερη θέση και το Skoda Enyaq στην τρίτη θέση.

«Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει γίνει το νέο κανονικό αυτοκίνητο για τους Νορβηγούς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσουμε πώς χρησιμοποιούμε τα κονδύλια της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιόχαν Βασάρα των Εργατικών, υφυπουργός του υπουργείου Μεταφορών.

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εδώ για να μείνει», δήλωσε ο Βασάρα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει τα μέτρα της σε άλλα τμήματα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων οχημάτων.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter