Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας κατά Κούγια: Κάτω τα χέρια από τις μεταμοσχεύσεις και τον Ανδρέα Ηλιάδη

Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας κατά Κούγια: Κάτω τα χέρια από τις μεταμοσχεύσεις και τον Ανδρέα Ηλιάδη

Την αλληλεγγύη τους στον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ). Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του, υπερέβη τα εσκαμμένα προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να προκαλέσει θόρυβο. Εκτόξευσε κατηγορίες για εμπορία οργάνων απέναντι στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας και μέλος της Ένωσής μας, κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Δείτε επίσης: Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για Κούγια: «Ανοίκεια επίθεση στο θεσμό της δωρεάς οργάνων»

«Πέραν της συγκεκριμένης αθλιότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει ψυχή για τη σωτηρία παιδιών συμμετέχοντας ενεργά και στη μεταμοσχευτική προσπάθεια στην πατρίδα μας, ο εν λόγω συνήγορος στρέφεται με μανία απέναντι στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα,υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης περνάει από πολύ συγκεκριμένα και σαφή πρωτόκολλα στα οποία συμμετέχουν πολλοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας.

Οι γιατροί εξηγούν οτι στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε πολλές προσπάθειες ακόμη προκειμένου να φτάσουμε σε επίπεδα αντίστοιχα με άλλων χωρών, όσον αφορά στον αριθμό των συγκεκριμένων επεμβάσεων. Η οργάνωση της Πολιτείας και η προώθηση της συγκεκριμένης κουλτούρας, είναι απαραίτητα για να συμβεί αυτή η ευεργετική εξέλιξη και να μειωθούν οι λίστες αναμενόντων για πτωματικό μόσχευμα. “Οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ατόμου, στρέφονται ενάντια σε αυτή την προσπάθεια με σκοταδιστικά και παντελώς αναληθή επιχειρήματα. Είναι ηθικά και ποινικά κολάσιμες και καλούμε τη δικαιοσύνη να επέμβει αυτεπάγγελτα απέναντι σε αυτή την αθλιότητα.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δίπλα στο συνάδελφο Ανδρέα Ηλιάδη», καταλήγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter