Νοσοκομειακοί γιατροί: Η αλήθεια για τις προσλήψεις γιατρών

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η αλήθεια για τις προσλήψεις γιατρών

Στην τακτική του «μπαλώματος» που ακολουθεί η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα υγείας αναφέρονται για ακόμη μια φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας να σταματήσει να τους αγνοεί επιδεικτικά και να υλοποιήσει εδώ και τώρα τις προτάσεις της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

«Τα χρήματα που δίνει στα τρωκτικά των ομίλων της Υγείας να τα δώσει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές και την αξιοποίηση υπαρχόντων νοσοκομειακών κτηριακών δομών του δημοσίου. Για μέτρα πρόληψης και μείωσης της διασποράς με σοβαρό σχεδιασμό επιτέλους στην ιχνηλάτηση, με μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό».

Αυτές οι κατεπείγουσες προσλήψεις 300 γιατρών που έγιναν κάτω από την «ασφυκτική πίεση» της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης στο «δήθεν θωρακισμένο και πανέτοιμο δημόσιο σύστημα υγείας» και ενώ μετράμε ήδη χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ούτε οι αναγκαίες προσλήψεις έγιναν όλους αυτούς τους μήνες, ούτε λειτουργεί το σύνολο των κλινών ΜΕΘ που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ήδη λειτουργεί» αναφέρουν σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ.

Όπως εξηγούν οι γιατροί η» συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που προσλαμβάνονται δεν προστίθενται στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό γιατί εργάζονται ήδη στο δημόσιο σύστημα υγείας (επικουρικοί, εξειδικευόμενοι επιμελητές στην Εντατικολογία). Άρα δεν πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση αλλά ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα τμήματα, οι κλινικές στα νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου θα αποψιλωθεί γιατί θα φύγουν, αν αποδεχτούν την πρόσληψη τους, 4 γιατροί (2 επικουρικοί εντατικολόγοι και δύο εξειδικευόμενοι επιμελητές)».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/09/5fa923bd825e630dae354172.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter