Νοσοκομειακοί γιατροί: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και υγειονομικών

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και υγειονομικών

Την ώρα που η πανδημία χτυπάει κόκκινο σε πολλές περιοχές της Ελλάδα και τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται η κυβέρνηση διαψεύδεται καθημερινά σχετικά με την περίφημη «θωράκιση του ΕΣΥ». 

Η διάψευση της έρχεται μέσα από τα νοσοκομεία και τους γιατρούς που προσπαθούν με λιγοστό προσωπικό και πολλές φορές χωρίς τις απαραίτητες υποδομές να διαχειριστούν δεκάδες κρούσματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαχείριση της πανδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων όπου προωθούνται ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, από τα Ιωάννινα προς διάφορα μικρότερα νοσοκομεία σε μεγάλες αποστάσεις (Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτες, Μεσολόγγι).

Διαβάστε επίσης: Ιωάννινα: Σε απόγνωση στο γηροκομείο που εντοπίστηκαν 56 κρούσματα – Κραυγή αγωνίας από τον ιδιοκτήτη

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμά όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν διαθέτει λοιμωξιολόγο, ούτε καν πνευμονολόγο. «Με έγγραφό τους στις 2/11/20 οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου επισημαίνουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καθιστούν επικίνδυνη την νοσηλεία ασθενών Covid-19. Η διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ αγνόησε τις επισημάνσεις τους. Στις 2/11 έστειλε γραπτή εντολή (είχε προηγηθεί προφορική εντολή στις 31/10) για τη νοσηλεία περιστατικών Cοvid-19».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί που καλούνται να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην χώρα μας λένε ότι «για αυτή την κατάσταση η Κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη καθώς άφησε να περάσουν πολλοί μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις».

«Η πολιτική της είναι ένοχη για έκθεση σε κίνδυνο τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών» καταλήγει η ανακοίνωσή τους .  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter