Νοσοκομειακοί γιατροί Λήμνου κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Νοσοκομειακοί γιατροί Λήμνου κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες το νοσοκομείο της Λήμνου θα είναι χωρίς αναισθησιολόγο καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσοκομείου και εξηγούν ότι: «Παρά τα μεγάλα λόγια, τις κυβερνητικές υποσχέσεις, τις διακηρύξεις και τους απολογισμούς κομματαρχών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι ότι από τη Δευτέρα 15 Μαΐου και πιθανότατα ως την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 (για δύο ολόκληρες εβδομάδες!) το νησί θα είναι χωρίς αναισθησιολόγο».

«Θα ήταν ανέκδοτο, αν δεν ήταν τραγικό κι επικίνδυνο! Πλέον είναι εμφανές ότι το Υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να μετατρέψει το νοσοκομείο Λήμνου σε υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας (ούτε καν σε σταθμό Πρώτων Βοηθειών). Εδώ και έξι μήνες, για μεγάλα διαστήματα (μέχρι και δύο εβδομάδες) το νοσοκομείο μένει χωρίς αναισθησιολόγο, με πολλούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία του και για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων του» καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λήμνου.

Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο

Η απουσία των αναισθησιολόγων έχει σαν αποτέλεσμα, ο χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί, η αντιμετώπιση των επειγόντων  περιστατικών είναι επισφαλής και η ανασφάλεια γιατρών, ασθενών και κατοίκων είναι στα ύψη. Και δεν είναι μόνον η απουσία αναισθησιολόγου. Όπως εξηγούν οι γιατροί στο σύνολο σχεδόν των ιατρικών ειδικοτήτων «υπάρχει ένας ή το πολύ δύο γιατροί.  Ένας χειρουργός, μία παθολόγος, ένας ακτινολόγος, μία νεφρολόγος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού, την δυσλειτουργία την βιώνουν, εκτός από τους υγειονομικούς, οι κάτοικοι και οι ασθενείς».

«Είναι εμφανές ότι η πολιτική του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ (και ιδίως για τα νησιά) είναι «Πάμε κι όπου βγει!». Κι εκεί που θα βγει είναι περισσότερη ανασφάλεια, πιο πολύ ιδιωτικοποίηση, λιγότερο ΕΣΥ στα νησιά, μετακινήσεις και διακομιδές για περισσότερα περιστατικά. Με αυτή την πολιτική του «Πάμε κι όπου βγει!», η κατάληξη θα είναι «Όπισθεν ολοταχώς!» στη δεκαετία του ‘50, όχι μόνο στην προ ΕΣΥ εποχή, αλλά στα πέτρινα χρόνια της άγονης γραμμής», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter