Νοσοκομείο «Αττικό»: Κινητοποίηση σε αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ (Photos – Video)

Νοσοκομείο «Αττικό»: Κινητοποίηση σε αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ (Photos – Video)

Δεκάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι σε πανεπιστήμια και άλλους κλάδους, μαζί με γιατρούς του Αττικού νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ που διώκονται για τη συμβολική αποσύνδεση του server την προηγούμενη Δευτέρα.

Ως γνωστόν το Αττικό είναι Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και έτσι η διαδικασία των ΕΔΕ ξεκίνησε σε γραφεία του αρμόδιου Αντιπρύτανη του πανεπιστημίου που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Οι συγκεντρωμένοι έδειξαν την αλληλεγγύη τους και προσπάθησαν να δώσουν κουράγιο στους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, οι οποίοι περίμεναν μέχρι να έρθει η σειρά τους να καταθέσουν στην ΕΔΕ, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται υπό την απειλή σοβαρών διώξεων.

Η Ζαμπία Κατσανεβάκη που εργάζεται ως εργαστηριακό, διδακτικό προσωπικό στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της ομοσπονδίας των συλλόγων ΕΔΙΠ πανελλαδικά, βρέθηκε στη συγκέντρωση και μίλησε στο documentonews.gr.

Η κ. Κατσανεβάκη περιέγραψε την δίωξη του ενός εργαζόμενου για τον οποίο τίθεται ερώτημα απόλυσης και των άλλων υπαλλήλων που έχουν κληθεί να καταθέσουν στην ΕΔΕ. Επίσης μίλησε για τον στόχο της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter