Νοσοκομείο Παίδων: Συνοδός ασθενή ξυλοκόπησε γιατρό εξαιτίας της πολύωρης αναμονής στα επείγοντα

Νοσοκομείο Παίδων: Συνοδός ασθενή ξυλοκόπησε γιατρό εξαιτίας της πολύωρης αναμονής στα επείγοντα

Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού υγειονομικού έλαβε χώρα την Πέμπτη (5/10) στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Συνοδός ασθενή που βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή που του προκάλεσε η πολύωρη αναμονή, επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές σε παιδοχειρουργό.

Οι εργαζόμενοι των Χειρουργικών και Παιδιατρικών Τμημάτων του Νοσοκομείου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν το περιστατικό, το οποίο έρχεται να πληθύνει την ήδη υπάρχουσα λίστα.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία μάλιστα κάνει λόγο για τα συνεχόμενα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υγειονομικοί στις δημόσιες δομές υγείας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

«Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού εις βάρος εργαζομένου σε δημόσια δομή υγείας έρχεται να προστεθεί στη μακριά και συνεχώς αυξανόμενη λίστα βίας κατά των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/10/23 που συνάδελφος Παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία» έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή. Ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, να σημειωθεί, πως τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι λοιποί συνοδοί ασθενών παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους, παρακολουθώντας μια πράξη ξυλοδαρμού αμέτοχοι. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, παρέμεινε κι αυτό κρυμμένο χωρίς να συμμετέχει στο γεγονός αυτό επικαλούμενο την έλλειψη δικαιοδοσίας του.

Έπειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η συνάδελφος έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία. Τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση. Επιπρόσθετα αρνήθηκαν να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη για να κατατεθεί μήνυση εναντίον του. Να σημειωθεί ότι η συνάδελφος λόγω γενικής εφημερίας του νοσοκομείου αδυνατούσε να αφήσει το πόστο της τη στιγμή του συμβάντος για να μεταβεί στο τμήμα, καθώς και το ότι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού
το νοσοκομείο δε θα την κάλυπτε νομικά.

Την ίδια ημέρα η συνάδελφος επέστρεψε στο χώρο εργασίας με σκοπό να ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για το συμβάν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τη συναντήσει. Μονάχα οι τομεάρχες του νοσηλευτικού προσωπικού κατέγραψαν το περιστατικό, τη ρώτησαν λεπτομέρειες για το συμβάν, το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, τον ακριβή διάλογο ο οποίος πιθανόν εξόργισε τον ασθενή κι αναζήτησαν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν το γεγονός. Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού εντός του έτους στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας, με το πρώτο θύμα να χρειαστεί
να νοσηλευτεί.

Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου αισθανόμαστε εκτεθειμένοι και εξοργισμένοι με το
γεγονός. Για μία ακόμη φορά γίνεται εμφανής

● η ανάγκη για πλήρη νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς που δέχονται
επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
● η αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες
εργασίας του προσωπικού
● η ανεπαρκής φύλαξη του νοσοκομείου Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία»

● ο ανεπαρκέστατος κρατικός μηχανισμός που κατ’ επανάληψη αφήνει ελεύθερους
δράστες, ενώ με τόση ευκολία στοχοποιεί τα θύματα.

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων « η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν

● τη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αρνείται να αναλάβει ευθύνες και να προβεί
στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
● την αστυνομία που ήταν ουσιαστικά απούσα
● τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος ενώ είναι ενήμερος για τα περιστατικά
βίας που σημειώνονται σε Δημόσιες Δομές Υγείας δε λαμβάνει μέτρα αποσόβησης
αυτών».

Οι εργαζόμενοι των Χειρουργικών και Παιδιατρικών Τμημάτων Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η δήλωση του κ. Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

«Άλλος ένας ξυλοδαρμός υγειονομικού στο Παίδων Αγίας Σοφίας από συνοδό έρχεται να υπενθυμίσει ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα θα θρηνήσουμε θύματα υγειονομικούς.
Την Κυριακή το βράδυ πατέρας Ρομά έφερε το παιδί του στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας που εφημέρευε. Η γιατρός όταν κατέβηκε από την κλινική στα επείγοντα να εξετάσει το παιδί της επιτέθηκε ο πατέρας του παιδιού δεχόμενη άγριο ξύλο. Συνελήφθη από την αστυνομία και επειδή δεν υπεβλήθη μήνυση αφέθηκε ελεύθερος να το ξανακάνει.

Τι είχες Γιάννη μου…τι είχα πάντα. Οι υγειονομικοί να τρώνε ξύλο χωρίς έλεος και να μην συγκινείται κανείς. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξετάζουμε ταυτόχρονα χωρίς ταλαιπωρία δεκάδες ασθενείς στα επείγοντα.
Δεν είμαστε θαυματοποιοί να σώζουμε όλους τους ασθενείς.

Μας έχουν απειλήσει με πιστόλια, έχουν πυροβολήσει στα επείγοντα, έχουν μαχαιρώσει συναδέλφους, μας έχουν απειλήσει με καλάσνικοφ. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε να υπάρξει ασπίδα προστασίας; Προτεινόμενα μέτρα. Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις συμβασιούχων ή και μόνιμων φυλάκων. Συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων.

Μηνυτήριες αναφορές στους δράστες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων γιατί οι συνάδελφοι που τρώνε το ξύλο και καλούνται να κάνουν μηνύσεις το αρνούνται φοβούμενοι τη στοχοποίηση των ιδίων και των οικογενειών τους. Να τρέξουν πριν θρηνήσουμε νεκρούς συναδέλφους».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter