Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Στήριξη από τους πολίτες και τον ιατρικό κόσμο της γιατρού που διώκεται επειδή μίλησε για τις ελλείψεις

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Στήριξη από τους πολίτες και τον ιατρικό κόσμο της γιατρού που διώκεται επειδή μίλησε για τις ελλείψεις

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο ιατρικό κόσμο οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με τη δίωξη γιατρού επειδή μίλησε για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου. «Το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σ΄ ένα κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει» είπε σε ανακοίνωση της η γιατρός που διώκεται από την διοίκηση.

Στο άκουσμα της «τιμωρίας» της γιατρού ακολούθησε μπαράζ παραιτήσεων γιατρών του νοσοκομείου και μια επιστολή «γροθιά» προς την διοίκηση του νοσοκομείου. Σε ανακοίνωση του το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει ότι «η Διευθύντρια της Παθολογικής έκανε το ιατρικώς αυτονόητο για την ασφάλεια των ασθενών της: επειδή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου δεν υπήρχε ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αποφάσισε ο εφημερεύων παθολόγος να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αντί ν΄ αντιληφθεί την αγωνία των γιατρών που έχουν εξουθενωθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος, αντί να συμπορευτεί με τους γιατρούς, επέλεξε ν΄ αντιδράσει με αυταρχισμό. Κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Διευθύντριας της Παθολογικής κυρίας Ιωαννίδου Ελένης»!

Η τακτική της στοχοποίησης ενός γιατρούς που περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα μέσα στο νοσοκομείο του έχει ακολουθηθεί και σε άλλα νοσοκομεία κατά την περίοδο της πανδημίας αυτό πυροδότησε και την πρωτοβουλία πολιτών να δηλώσουν την αντίθεση του μαζεύοντας υπογραφές για την στήριξη της γιατρού που διώκεται επειδή περιέγραψε την πραγματικότητα με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών . Στο Avaaz έχει αναρτηθεί κείμενο συλλογής υπογραφών συμπαράστασης, το οποίο έχουν ήδη προσυπογράψει εκατοντάδες συναδέλφων και πολιτών.

Το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών χαρακτήρισε αδιανόητη την ενέργεια της διοίκησης η οποία προσβάλει το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ καλόντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να μη διανοηθεί να διαλύσει το Νοσοκομείο, πυροδοτώντας καταστροφικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας, τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, καθώς και τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν στην τάξη τον άφρονα Διοικητή και να διακόψουν κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Διευθύντριας της Παθολογικής και την την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Γιατρών, τους Ιατρικούς Συλλόγους να εκδηλώσουν την καταδίκη τους στις πρωτοφανείς ενέργειες που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αν θέλετε να ψηφίσετε και εσείς πατήστε ΕΔΩ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter