Νοσοκομείο Ρίο: Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τις καταγγελίες των εργαζομένων

Νοσοκομείο Ρίο: Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τις καταγγελίες των εργαζομένων

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης. Συγκεκριμένα λειτουργούν 5 κλινικές covid, 1 παιδιατρική και 1 για ύποπτα περιστατικά (έως ότου βγει το μοριακό test), εκ των οποίων οι 4 έχουν 50% λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό – χωρίς εμπειρία νοσηλείας διασωληνωμένου ασθενή- από την μία κλινική που είναι «επαρκώς» στελεχωμένη. Επίσης αναφέρουν ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid και καταγγελίες για ελλείψεις και προβλήματα παροχής οξυγόνου, δόθηκε η εντολή για τη δημιουργία ΜΕΘ σε πεντάκλινο θάλαμο κλινικής covid χωρίς όμως να υπάρχει η υποδομή (ειδικές εγκαταστάσεις, μηχανήματα κλπ) και το εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό να εργαστεί στους διασωληνωμένους.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Υπουργείου για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την τραγική έλλειψη προσωπικού.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να στηρίξει τα Νοσοκομεία της χώρας και να προσλάβει άμεσα το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η Κοινοβουλευτική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Προς τον
Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ.
Οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου καταθέτουν ως αναφορά την ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προς τον Υπουργό Υγείας με οποία περιγράφουν την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης. Συγκεκριμένα λειτουργούν 5 κλινικές covid 1, παιδιατρική και μία για ύποπτα περιστατικά (έως ότου βγει το μοριακό test), εκ των οποίων οι 4 έχουν 50% λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό – χωρίς εμπειρία νοσηλείας διασωληνωμένου ασθενή- από την μία κλινική που είναι «επαρκώς» στελεχωμένη .Επίσης αναφέρουν ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid και καταγγελίες για ελλείψεις και προβλήματα παροχής οξυγόνου, δόθηκε η εντολή για τη δημιουργία ΜΕΘ σε πεντάκλινο θάλαμο κλινικής covid χωρίς όμως να υπάρχει η υποδομή (ειδικές εγκαταστάσεις, μηχανήματα κλπ) και το εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό να εργαστεί στους διασωληνωμένους.
Το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Υπουργείου για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την τραγική έλλειψη προσωπικού.
Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Ανακοίνωσης-Καταγγελίας, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 10.12.2021
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]
Μάρκου Κώστας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter