Νοσοκομείο Χανίων: Κινδυνεύει να ξεμείνει από προσωπικό – Ανεμβολίαστοι 400 εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Χανίων: Κινδυνεύει να ξεμείνει από προσωπικό – Ανεμβολίαστοι 400 εργαζόμενοι

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Χανίων με τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος να κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το πολύ υψηλό αριθμό ανεμβολίαστων εργαζομένων και νοσηλευτών αλλά και των επικείμενων αποχωρήσεων εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Χθες Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή προκειμένου να τον ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου Βαρδής Γεωργιακάκης, το Νοσοκομείο έχει πάρα πολλά προβλήματα και ένα από τα μεγαλύτερα είναι οι επικείμενες αποχωρήσεις του προσωπικού που θα ξεκινήσουν τα τέλη Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά 360 άτομα που αυτήν την στιγμή απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας με τις προσλήψεις που έγιναν λόγω covid.

Παράλληλα, 400 ακόμα άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κι αν αυτοί βγουν σε διαθεσιμότητα ή γίνει παύση εργασίας, τότε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη στελέχωση του ιδρύματος.

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά του εξαναγκασμού, κατά του αναγκαστικού εμβολιασμού και του να πρέπει να φύγει κάποιος και να πάει στο σπίτι του επειδή δεν κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, άλλοι που θέλουν να το σκεφτούν και άλλοι που δεν μπορούν να το κάνουν για άλλους λόγους. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουμε στο σπίτι του. Τους έχουμε ανάγκη πάρα πολύ», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιακάκης.

«Συνολικά, μιλάμε για το μισό προσωπικό (360 από ελαστικές σχέσεις εργασίας και 400 ανεμβολίαστοι), αφού στο νοσοκομείο εργάζονται 1.310 άτομα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντικατάστασής τους, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε τις ανησυχίες μας, να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και να τονίσουμε ότι αν γίνουν όλα αυτά, το νοσοκομείο δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γεωργιακάκης διευκρίνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αφορά στο σύνολο του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (κάποιοι ελάχιστοι είναι γιατροί) καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών στο νοσοκομείο αγγίζει το 97% και το ποσοστό στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αγγίζει το 64%.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter