Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Μετά την κοινωνική κατακραυγή ανεστάλη η πειθαρχική δίωξη της γιατρού

Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Μετά την κοινωνική κατακραυγή ανεστάλη η πειθαρχική δίωξη της γιατρού

Μετά την κοινωνική κατακραυγή αλλά και την παραίτηση 15 γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου ανεστάλη τελικά η πειθαρχική δίωξη της γιατρού Ελένης Ιωαννίδου

Η δίωξη αποφασίσθηκε γιατί η γιατρός με ανακοίνωση της έλεγε το αυτονόητο, δηλαδή ότι ένας γιατρός δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για 2 και 3 τμήματα ταυτόχρονα διότι αυτή η διαχείριση θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς. Να σημειωθεί ότι και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μπαράζ παραιτήσεων μετά τη δίωξη γιατρού που μίλησε για τις ελλείψεις προσωπικού

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά το θόρυβο που προέκυψε από την δημοσιοποίηση των συνθηκών αποφάσισε την διενέργεια προκαταρκτικής διερεύνησης με σκοπό την παραπομπή της κ. Ιωαννίδου για πειθαρχικά παραπτώματα.

Η αυταρχική αυτή κίνηση της διοίκησης προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τους πολίτες προς την γιατρό αλλά και από τους συναδέλφους της οι οποίοι κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επικρατούν στο νοσοκομείο.

ΟΕΝΓΕ: Θα έπρεπε να της λέτε και ευχαριστώ

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ καλεί την διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου αν όχι να ευχαριστήσει -όπως θα έπρεπε να κάνει- την κ. Ιωαννίδου για τις ενέργειές της, που ίσως κινητοποιήσουν την πολιτική ηγεσία προς επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, τουλάχιστον να παύσουν άμεσα και όχι να αναστείλουν κάθε ενέργεια για πειθαρχική δίωξη. Η διοίκηση ας καταλάβει ότι οι διώξεις, τα εντέλλεσθε και οι συκοφαντίες δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

Απαιτούμε ρητό και γραπτό χρονοδιάγραμμα με τις λύσεις που προγραμματίζει, όπως ισχυρίζεται, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, χωρίς μπαλώματα με μετακινήσεις συναδέλφων από άλλα νοσοκομεία.

Απαιτούμε:

  •  Προκήρυξη άμεσα και κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και σε όλα τα νοσοκομεία.
  •  Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού.
  • Επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2012.
  • Αφορολόγητο καθεστώς στις εφημεριακές αποδοχές.
  • Εξασφάλιση συνεχούς και απρόσκοπτης εκπαίδευσης για γιατρούς και νοσηλευτές.
  • Θεσμοθέτηση ισχυρών κινήτρων (τόσο οικονομικών όσο και κινήτρων που σχετίζονται με την εξέλιξη), για τις «άγονες» περιοχές της χώρας.

ΥΓ.: Όσοι νοσταλγούν τις εποχές που έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να μιλάς, ας το χωνέψουν μια και καλή ότι έχουν μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter