Νότια Αφρική: 950 μεταλλωρύχοι εγκλωβισμένοι στα 1000 μέτρα βάθος σε ορυχείο χρυσού

Νότια Αφρική: 950 μεταλλωρύχοι εγκλωβισμένοι στα 1000 μέτρα βάθος σε ορυχείο χρυσού

Συνολικά 950 μεταλλωρύχοι έχουν αποκλειστεί στις υπόγειες στοές ενός ορυχείου χρυσού, στη Νότια Αφρική, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από μια θύελλα, ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι τους φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.

“Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε μια καταιγίδα στην επαρχία του Φρι Στέιτ (στην κεντρική Νότια Αφρική) με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ορυχείο και κατά συνέπεια δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε στην επιφάνεια σήμερα το πρωί όσους εργάζονταν το βράδυ”, είπε ο Τζέιμς Γουέλστεντ, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Sibanye-Stillwater, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

“Υπάρχουν ακόμη 950 μεταλλωρύχοι που πρέπει να ανεβούν στην επιφάνεια” του ορυχείου Μπεατρίξ, κοντά στην πόλη Γουέλκομ, εξήγησε. Μέχρι στιγμής μόνο 64 εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν από τις στοές.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν μπλοκαριστεί σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων.

“Όλοι τους φαίνεται ότι είναι καλά”, πρόσθεσε ο Γουέλστεντ. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό.

Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι γεννήτριες που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να τροφοδοτήσουν με ρεύμα το ορυχείο στην περίπτωση διακοπής, δεν λειτουργούν.

Η Ομοσπονδία των συνδικάτων των μεταλλωρύχων (AMCU) κατήγγειλε “την έλλειψη σχεδίων διάσωσης στο ορυχείο” και έκανε λόγο για “ένα πολύ σοβαρό συμβάν, δεδομένου του υψηλού αριθμού” των αποκλεισμένων εργαζομένων.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνό φαινόμενο στη Νότια Αφρική. Το 2015, 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Νοτιοαφρικανικό Επιμελητήριο Ορυχείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter