Νότια Αφρική: Ο δήμος του Γιοχάνεσμπουργκ έκοψε το ρεύμα στο προξενείο της Νιγηρίας λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Νότια Αφρική: Ο δήμος του Γιοχάνεσμπουργκ έκοψε το ρεύμα στο προξενείο της Νιγηρίας λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Το προξενείο της Νιγηρίας στο Γιοχάνεσμπουργκ διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αφού ο δήμος της πόλης έκοψε το ρεύμα στο κτίριό του, εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών.

Ειδικότερα, δημοτικοί υπάλληλοι πήγαν την Παρασκευή στο προξενείο, για να κόψουν το ρεύμα αφού οι οφειλές είχαν φτάσει στα 400.000 ραντ (23.300 ευρώ). Το προξενείο αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στην «ομάδα εισβολής» –όπως την χαρακτήρισε– και έτσι διακόπηκε η παροχή από άλλο σημείο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Κλέισον Μονιέλα επιβεβαίωσε ότι το προξενείο έστειλε «διπλωματική νότα» στην κυβέρνηση. «Το θέμα εξετάζεται μέσω της διπλωματικής οδού. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μια φιλική λύση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάντως ο γενικός πρόξενος της Νιγηρίας πήγε στη συνέχεια στον δήμο για να “αναγνωρίσει την οφειλή” και να διαπραγματευτεί τη εξόφλησή της μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Ισαάκ Μανγκένα.

Πηγή: AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter