Νότια Κορέα: «Ανεπαρκή» τα μέτρα παραδέχεται η αστυνομία – 156 οι νεκροί στο ποδοπάτημα (Video)

Νότια Κορέα: «Ανεπαρκή» τα μέτρα παραδέχεται η αστυνομία – 156 οι νεκροί στο ποδοπάτημα (Video)

Τραγικά ανεπαρκή ήταν τα μέτρα ελέγχου του πλήθους το Σάββατο κατά τους εορτασμούς για το Halloween, όπου 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 152 τραυματίστηκαν, όπως παραδέχεται τώρα η αστυνομία της Νότιας Κορέας,

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Χι-γκουν, παραδέχθηκε την Τρίτη ότι τα μέτρα ελέγχου του πλήθους το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που πήγαν να γιορτάσουν το Halloween, υπήρξαν τραγικά «ανεπαρκή», παρότι είχαν ληφθεί πολλαπλές προειδοποιήσεις.

Δείτε επίσης: Νότια Κορέα: Στους 120 οι νεκροί – Στους 100 οι τραυματίες από ποδοπατήματα σε εορταστική εκδήλωση για το Χάλογουιν στη Σεούλ

Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, αφιερωμένη στην τραγωδία. Πρόσθεσε πως αισθάνεται πως του αναλογεί μερίδιο τουλάχιστον των ευθυνών. Κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, το ποδοπάτημα στα στενά δρομάκια της κεντρικής Σεούλ όπου είχε συγκεντρωθεί μέγα πλήθος στοίχισε τη ζωή σε 156 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 152. Θύματα ήταν κυρίως νέοι και νέες.

Η αστυνομία γνώριζε πως «συγκεντρωνόταν μεγάλο πλήθος προτού καν συμβεί το δυστύχημα, είχε ειδοποιηθεί πως υπήρχε κίνδυνος και ότι το θέμα ήταν επείγον», αναγνώρισε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, παραδεχόμενος πως ήταν «ανεπαρκής» ο τρόπος που η αστυνομία χειρίστηκε τις πληροφορίες στη διάθεσή της.

Το βράδυ του Σαββάτου εορταζόταν το Halloween—για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού— στη λαϊκή συνοικία Ιτεουόν. Αναμένονταν κάπου 100.000 άνθρωποι, όμως, λόγω της ανεπίσημης φύσης των εκδηλώσεων, ούτε η αστυνομία, ούτε οι τοπικές αρχές έλαβαν ενεργά μέτρα.

Η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει 137 μέλη της στην Ιτεουόν, ενώ 6.500 άλλα είχαν κινητοποιηθεί για την επιτήρηση διαδήλωσης στην πρωτεύουσα στην οποία δεν συμμετείχαν παρά 25.000 άνθρωποι, αποκάλυψαν νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter