Νότια Κορέα: Είναι ακόμη “πολύ νωρίς” για μια σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα: Είναι ακόμη “πολύ νωρίς” για μια σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη Βόρεια Κορέα, παρά την προσέγγιση της Πιονγκγιάνγκ με τη Σεούλ με την ευκαιρία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν.

“Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για μια σύνοδο Βορρά-Νότου αλλά πιστεύω ότι προς το παρόν αυτό είναι πρόωρο” είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Πιοντσάν. “Υπάρχει μια κορεατική παροιμία (σ.σ. για τη βιασύνη) που λέει: ψάξε το ζεστό νερό κοντά στα πηγάδια”, πρόσθεσε.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε “διπλωματική επίθεση” με την ευκαιρία των Χειμερινών Ολυμπιακών, στους οποίους έστειλε την αδελφή του, την Κιμ Γιο Γιονγκ. Είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα που επισκέπτεται τη Νότια μετά το τέλος του πολέμου.

Το περασμένο Σάββατο η Κιμ Γιο Γιονγκ μετέφερε στον πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν την επίσημη πρόσκληση του αδελφού της να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η “επίθεση γοητείας” του βορειοκορεατικού καθεστώτος έχει ως στόχο να διαταράξει τις σχέσεις της Σεούλ με την Ουάσινγκτον και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter