Νότια Κορέα: Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Νότια Κορέα: Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Σοκ στη Νότια Κορέα από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Λι Τζε-Μιουνγκ, ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια περιοδείας του 58χρονου πολιτικού στην πόλη Μπουσάν. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη επιτόπου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Προσοχή σκληρές εικόνες: Το βίντεο της επίθεσης στον Λι Τζε Μιουνγκ

«Απαράδεκτη ενέργεια»

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Μπουσάν εναντίον του Λι Τζε-Μιουνγκ, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

«Ο κ. Γιουν υπογράμμισε ότι η κοινωνία μας δεν πρέπει να ανέχεται ποτέ τέτοιου είδους πράξεις βίας, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κορεατικής κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Λι Τζε-Μιουνγκ

Ο Λι Τζε-Μιουνγκ, άλλοτε εργάτης, στο παρελθόν κυβερνήτης της επαρχίας Κιόνγκι, της πιο πυκνοκατοικημένης της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, είχε πιστωθεί προτάσεις όπως το να θεσπιστεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους πολίτες της, ή να χορηγούνται δωρεάν σχολικές στολές. Όμως η υποψηφιότητά του επλήγη από διάφορα σκάνδαλα.

Έχει κατηγορηθεί —μεταξύ άλλων— για αγοραπωλησία ακινήτου που χαρακτηρίστηκε αμφίβολης νομιμότητας. Δηλητηριώδεις φήμες τον έφεραν να έχει σχέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ η σύζυγός του κατηγορήθηκε πως σπαταλούσε παράνομα δημόσιο χρήμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Λι Τζε-Μιουνγκ απέφυγε την τελευταία στιγμή τη σύλληψη, αφού δικαστήριο απέρριψε αίτημα να προφυλακιστεί που υπέβαλε η εισαγγελία ενόψει της προσαγωγής του σε δίκη για υποθέσεις διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter