Μόνον χειροκρότημα!

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος υιοθέτησε ημίαιμο ως συμβολική κίνηση κατά του εμπορίου κρέατος σκύλου

Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Μουν Τζάε-Ιν, υιοθέτησε ένα "μπασταρδάκι" με το όνομα Τόρυ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια συμβολική κίνηση κατά του εμπορίου κρέατος σκύλου στη χώρα.

Το 4χρονο ημίαιμο διασώθηκε από ένα κτηνοτροφείο για σκύλους από την φιλοζωική ομάδα «Συνύπαρξη των δικαιωμάτων των ζώων στη Γη» (CARE) πριν από δύο χρόνια, αλλά είχε πρόβλημα να υιοθετηθεί λόγω προλήψεων εναντίον του σκούρου τριχώματός της. Ευτυχώς, βρήκε τελικά νέο σπίτι από τον πρόεδρο της χώρας, όπου θα ζήσει μία πολυτελή ζωή μαζί με τον 10χρονο σκύλο Μαρού και την επίσης διασωσμένη γάτα Τζινγκ-τζινγκ. Η είδηση δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της επίσημης προεδρικής κατοικίας του προέδρου.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επικρότησαν την κίνηση του προέδρου ως θετικό παράδειγμα στη χώρα, όπου οι εγκατάλειψη των ζώων είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Το 2015 εγκαταλείφθηκαν περίπου 800.000 ζώα, και ο αριθμός αυτός ήταν κοντά στο ένα εκατομμύριο το 2010.

Τα παρατημένα σκυλιά συχνά καταλήγουν στο εμπόριο κρέατος σκύλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε ορισμένα μέρη της Νότιας Κορέας, το κρέας σκύλου θεωρείται έδεσμα, που αν παρασκευαστεί σωστά, μπορεί να έχει ειδικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Στη χώρα δεν υπάρχουν κανόνες ή νόμοι που να περιορίζουν την εκτροφή ή κατανάλωση σκύλων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περίπου 17.000 κτηνοτροφικές μονάδες σκύλων. Σε αυτά τα μέρη, σφάζονται κάθε χρόνο μεταξύ 2,5 και 10 εκατομμύρια σκύλων. Η Τόρυ μάλιστα υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας γιορτής όπου και καταναλώνεται η πλειοψηφία του κρέατος σκύλου.

Ο Μουν Τζάε-Ιν δεσμεύτηκε στις αρχές του 2017 να επενδύσει στην καλή μεταχείριση των ζώων με την κατασκευή παιδικών χαρών για κατοικίδια ζώα και εγκαταστάσεων σίτισης για αδέσποτες γάτες. Ο δημοφιλής πολιτικός ωστόσο δεν δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα τερματίσει επίσημα το αμφιλεγόμενο εμπόριο κρέατος σκύλου..

Όλα αυτά έγιναν γνωστά από σχετική ανάρτηση στο Facebook. Και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη γλώσσα (πέραν της δυνατότητας μετάφρασης μέσω Google) οι φωτογραφίες είναι ικανές να σας πείσουν για τη δύναμη της εικόνας! 

토리야! 반가워! - 네 살 유기견 토리가 드디어 새 가족 품에 안겼습니다. 동물보호단체 '케어'는 입양 절차가 마무리되기를 기다려온 문재인 대통령에게 오늘 토리를 데려다 주었습니다. 지난 5월 초 대선 유세...

Posted by 대한민국 청와대 on Mittwoch, 26. Juli 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.