Νοτιοκορεάτης καθηγητής παίρνει αποστάσεις από τη γραμμή του ΠΟΥ για τις μάσκες (Video)

Νοτιοκορεάτης καθηγητής παίρνει αποστάσεις από τη γραμμή του ΠΟΥ για τις μάσκες (Video)

Αποστάσεις από τη γραμμή του ΠΟΥ των ΗΠΑ, αφήνοντας αιχμές, παίρνει ο Νοτιοκορεάτης καθηγητής Kim Woo-joo αναφορικά με την καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους πολίτες. Ο καθηγητής υποστηρίζει πως θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό να φορούν όλοι οι πολίτες μάσκα.

Ο λόγος για τον καθηγητή Kim Woo-joo, από το τμήμα μολυσματικών νόσων του Korea University, ο οποίος σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι Asian Boss, διατυπώνει μία άποψη που θα συζητηθεί. Ερωτηθείς σχετικά με τις προστατευτικές μάσκες και κατά πόσο είναι αποτελεσματικό να τις φορά ο κόσμος απάντησε: «είναι πολύ αποτελεσματικό».

Υπογράμμισε δε: «Στη Δύση και στην Ευρώπη δεν βλέπεις πραγματικά να τις φορούν οι άνθρωποι. Το βρίσκω αλλόκοτο. Το US General είπε ότι οι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες. Ο ΠΟΥ συνέστησε στους πολίτες να μη φορούν μάσκες αλλά πρέπει να διαφωνήσω», αναφέρει και εν συνεχεία εξηγεί:

«Το νόημα του tweet ήταν να αποτρέψει τον κόσμο από το να αγοράζει μαζικά μάσκες επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό τις χρειάζεται περισσότερο. Αν κολλήσουν τον ιό δεν θα μπορέσουν να φροντίσουν ούτε τους ασθενείς τους, σωστά; Με άλλα λόγια επειδή υπάρχουν λίγες προμήθειες σε μάσκες στις ΗΠΑ, θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό».

Το U.S. Surgeon General είχε ανεβάσει tweet  ζητώντας μεταξύ άλλων από τους πολίτες να σταματήσουν να αγοράζουν μάσκες γιατί δεν είναι αποτελεσματικές στο να αποτρέψουν το ευρύ κοινό από το να κολλήσει κορονοϊό. Μάλιστα, όπως προσθέτει, αν δεν τις έχει το ιατρικό προσωπικό για να βοηθήσει τους αρρώστους, τίθενται σε κίνδυνο οι κοινότητες.

Δείτε το ακριβές tweet από την αμερικανική υπηρεσία:

Προσθέτει δε: «Κοιτάξτε στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και την Κορέα… Στις ασιατικές χώρες οι άνθρωποι φορούν μάσκες. Στο μεταξύ, αν κοιτάξεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα. Ένας από τους λόγους που η Κορέα έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης είναι επειδή όλοι φορούν μάσκα και πλένουν τα χέρια τους τακτικά», πρόσθεσε.

Τι συνιστά όμως πραγματικά ο ΠΟΥ

Οι οδηγίες που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην επίσημη ιστοσελίδα του είναι οι εξής:

  • Αν είστε υγιής, χρειάζεστε μάσκα μόνο αν φροντίζετε άνθρωπο που έχει προσβληθεί από κορονοϊό
  • Φορέστε μάσκα εάν βήχετε ή φτερνίζεστε
  • Οι μάσκες είναι αποτελεσματικές μόνο εάν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συχνό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή σαπούνι και νερό
  • Εάν φοράτε μάσκα, τότε πρέπει να την χρησιμοποιήσετε σωστά

Ολόκληρη η συνέντευξη του Kim Woo-joo:

Μπορείτε να βρείτε το βιογραφικό του καθηγητή πατώντας ΕΔΩ

Πηγές: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Asian Boss

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter