Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι ταξιδεύει για Ρωσία για συνάντηση με τον Πούτιν

Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι ταξιδεύει για Ρωσία για συνάντηση με τον Πούτιν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι αναχώρησε για τη Ρωσία για συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό δίκτυο YTN, επικαλούμενο ανώνυμη υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.

Ο Κιμ φαίνεται να μεταβαίνει στα βορειοανατολικά σύνορα της Βόρειας Κορέας με ειδικό τρένο, με τη σύνοδο πιθανόν να λαμβάνει χώρα ίσως και αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με το δίκτυο YTN. Η ίδια πηγή είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι ο Κιμ αναμένεται να επισκεφθεί την Άπω Ανατολή «τις επόμενες ημέρες».

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία πληροφορία να δώσουν. Αξιωματούχοι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Το ταξίδι, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Κιμ στο εξωτερικό εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια και το πρώτο του μετά την πανδημία της COVID-19. Το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ήταν το 2019, επίσης στο Βλαδιβοστόκ, για την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter