Νοτοπούλου: Άμεσα να κινηθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό της «βλέννας» στη Λήμνο

Νοτοπούλου: Άμεσα να κινηθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό της «βλέννας» στη Λήμνο

Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για τον περιορισμό της βλέννας στη Λήμνο, πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και ακτές του Βορείου Αιγαίου και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου, τονίζει με δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

Η δήλωση της Κ. Νοτοπούλου

Η εμφάνιση του φαινομένου της «Βλέννας του Μαρμαρά» στην Λήμνο δημιουργεί ανησυχίες και ερωτηματικά για τη δημιουργία και την αντιμετώπισή της.

Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση όσο δεν αντιμετωπίζονται θα δίνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία θα απειλούν ολοένα και συχνότερα το περιβάλλον, αλλά και τομείς όπως ο τουρισμός και η αλιεία που βρίσκονται σε στενή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα για τον περιορισμό της, πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και ακτές του Βορείου Αιγαίου και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οφείλει να επιστρατεύσει επιστημονικούς και τοπικούς φορείς και να δράσει έγκαιρα και συντονισμένα και όχι αποσπασματικά και επικοινωνιακά ως συνήθως.

Βρισκόμαστε στην αρχή της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου και ο ελληνικός τουρισμός δεν αντέχει ένα ακόμη πλήγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter