Νοτοπούλου κατά Θεοχάρη: Χαριστική βολή στον τουρισμό τα δωμάτια-καραντίνα σε κάθε κατάλυμα

Νοτοπούλου κατά Θεοχάρη: Χαριστική βολή στον τουρισμό τα δωμάτια-καραντίνα σε κάθε κατάλυμα

«Η Πολιτεία απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του Τουρισμού!», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Και συμπληρώνει, ενώ χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη: 

«Το Υπουργείο Τουρισμού απέτυχε με τα «ξενοδοχεία καραντίνας» όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του αποτρεπτικά χαμηλού αντιτίμου που διέθεσε, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει κατάλυμα κατάλληλων προδιαγραφών σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό Τουρισμό!»

Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου:

«Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό Τουρισμό!

Το Υπουργείο Τουρισμού απέτυχε με τα «ξενοδοχεία καραντίνας» όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του αποτρεπτικά χαμηλού αντιτίμου που διέθεσε, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει κατάλυμα κατάλληλων προδιαγραφών σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό Τουρισμό!

Η Πολιτεία απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του Τουρισμού!

Η Τουριστική σεζόν έχει ανοίξει και δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων ενώ τα πρωτόκολλα λειτουργίας είναι ελλιπή, δεν έχει καλυφθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων ούτε διαδικαστικά ούτε οικονομικά.

Η αγανάκτηση των ανθρώπων του Τουρισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Εξαιτίας της ανεπάρκειας του κ. Θεοχάρη δεσμεύονται δωμάτια στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι προφανές πως σε περίπτωση διαμονής κρούσματος οι επιπτώσεις στις κρατήσεις τους θα είναι δραματικές οδηγώντας ταυτόχρονα σε υπονόμευση του Τουριστικού μας προϊόντος διεθνώς.

Η προχειρότητα, οι παλινωδίες και οι εμμονές του Υπουργού Τουρισμού βάλλουν ευθέως κατά του Τουριστικού μας προϊόντος ενώ εγείρονται και ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Με την απόφαση αυτή μπαίνουμε σε μεγαλύτερη υγειονομική επισφάλεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Συμφωνεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με την αλλαγή αυτή στο σχεδιασμό;

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την εγκληματική για τον τουρισμό ΚΥΑ και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τον ίδιο της τον εαυτό.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter