Νοτοπούλου: Να κρατηθούν «όρθιοι» οι παιδικοί σταθμοί

Νοτοπούλου: Να κρατηθούν «όρθιοι» οι παιδικοί σταθμοί
φωτο pixabay

Μπορεί ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει το δημογραφικό ως υπαρξιακό στοίχημα για το μέλλον μας και να ιδρύει Υπουργείο Οικογένειας, οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ ωστόσο κάθε άλλο παρά βοηθούν ως προς την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας, αναφέρει σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η δήλωση της Κ. Νοτοπούλου

Πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της ΝΔ τη στήριξη στην ελληνική οικογένεια, την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, όταν υποβαθμίζει τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών;

Όταν υπάρχει καθυστέρηση ως προς τη ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς υλοποίησης αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα voucher της προηγούμενης περιόδου.

Όταν δεν γίνεται κουβέντα για την πληρωμή του φετινού προγράμματος;

Με ποιον τρόπο στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη όταν οι Δήμοι και οι ιδιωτικές κοινωνικές δομές έχουν να πληρωθούν
μέχρι και από τον περασμένο Μάρτιο αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν πια στις υποχρεώσεις τους;

Με επίκαιρή ερώτηση στη Βουλή, είχαμε αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δημοτικές, όσο και οι ιδιωτικές κοινωνικές δομές, εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών.

Ωστόσο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της και να σταματήσει να εμπαίζει τους φορείς που υλοποιούν τα προγράμματα. Τα προβλήματα δεν λύνονται με επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά με σχέδιο και πράξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter