Novartis: Άτακτη υποχώρηση από τον Τσιάρα για τους προστατευόμενους μάρτυρες: «Έγινε εκ παραδρομής»

Novartis: Άτακτη υποχώρηση από τον Τσιάρα για τους προστατευόμενους μάρτυρες: «Έγινε εκ παραδρομής»

Συγγνώμη λάθος λέει τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος προέβη σε άτακτη υποχώρηση και πήρε πίσω τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες που συζητούνται στη Βουλή και ειδικότερα αυτές που αφορούν την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση του ακαταδίωκτου των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η κυβέρνηση προσπάθησε χωρίς ντροπή να πλήξει το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ποινική τους δίωξη, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για αυξημένη και αποτελεσματικότερη προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Ωστόσο, «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» στην προσπάθειά της να στείλει στο εδώλιο τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στο σκάνδαλο Novartis με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για λάθος εκ…παραδρομής το οποίο θα διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προσπάθησε να καταργήσει τη διάταξη που προβλέπει το ακαταδίωκτο όσων αποκαλύπτουν ότι δωροδόκησαν υπάλληλο, πολιτικό ή δικαστή, όπως προβλέπει ο ν. 4254/2014.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis κατά την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία όμως απέτυχε χάρη στη στάση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter