Novartis: Δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» ο Αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής

Novartis: Δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» ο Αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής

Δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στην κατάθεση του σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες του για παρεμβάσεις και αντιδικονομικές κινήσεις της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Ο ισχυρισμός του πάντως, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι είχε ο ίδιος ο κ. Αγγελής συναντήσεις με την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρια Παπασπύρου προκειμένου να βρεθεί τρόπος ώστε να σταματήσει η επιρροή που είχε ο «Ῥασπούτιν» στην κυρία Τουλουπάκη, αν μη τι άλλο δείχνει ότι η καταγγελλόμενη παρέμβαση στα της Novartis δεν ήταν «συνωμοσία της Κυβέρνησης».

Ο κ. Αγγελής που ήταν επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατά την άποψη του αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» – αν και αρνήθηκε να τον κατονομάσει ο ίδιος (την ώρα που όλοι μιλάνε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος έχει δώσει και απάντηση επ αυτού).

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλέστηκε στην κατάθεση του και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που πρώτη είχε μιλήσει περί… Ρασπούτιν τονίζοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές του.

Τέλος επιβεβαίωσε όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε, ότι είχε υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

Κουμάντο φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν».

Φέρεται μάλιστα να προσκόμισε και έγγραφο της Μαρίας Παπασπύρου σύμφωνα με το οποίο η Επιθεωρήτρια δεχόταν απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει σύντομα το δικό της κομμάτι της έρευνας για την Novartis,

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να επισήμανε ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς («βάλλοντας» έτσι και κατά της κυρίας Ράικου) που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter