Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Novartis: Έρευνες στα γραφεία της εταιρείας μετά τις καταγγελίες για μίζες

Προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα διαφθοράς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με αφορμή δημοσιεύματα που διαβίβασε στις δικαστικές αρχές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τα οποία έκαναν λόγο για καταγγελίες στελεχών της Novartis ότι η εταιρεία δωροδοκούσε χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς για την προώθηση των φαρμάκων της.

Τις προηγούμενες μέρες διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της Novartis, με εντολή των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών, τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι «μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis», οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σε κάθε περίπτωση, η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.