Novartis: Ερωτηματικά από την κίνηση του Άρειου Πάγου να ζητήσει από ΗΠΑ στοιχεία για προστατευόμενους μάρτυρες

Novartis: Ερωτηματικά από την κίνηση του Άρειου Πάγου να ζητήσει από ΗΠΑ στοιχεία για προστατευόμενους μάρτυρες

Κίνηση χωρίς αντίκτυπο, που προκαλεί και πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της, από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διερευνούν τις καταγγελίες Αγγελή για δικονομικές παρατυπίες της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο της Novartis.

Οι δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που δεν ερευνούν την ουσία του σκανδάλου καθώς αυτή η έρευνα γίνεται από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, με μια κίνηση που μόνο ως πυροτέχνημα μπορεί να ερμηνευθεί καθώς αποκλείεται να οδηγήσει κάπου, απέστειλαν έγγραφο προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να τους… δώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες τους.

Οι δύο εισαγγελείς, τη στιγμή που είναι γνωστό ακόμα και σε έναν απλό πολίτη, πόσο μάλλον σε Ανώτατους Εισαγγελικούς λειτουργούς, ότι οι Αμερικανοί διενεργούν έρευνα μόνο σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας κι επίσης ότι ουδέποτε θα αποκάλυπταν τα στοιχεία αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν θέσει σε καθεστώς προστασίας, ζητούν με το έγγραφο τους από τις αμερικανικές αρχές:

*Να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια είναι αυτά ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη καθώς επίσης να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Με την, τουλάχιστον παράδοξη, κίνηση αυτή, με δεδομένο ότι δεν είναι οι ίδιοι οι ανακριτές της Novartis, οι δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου είναι σαν να ομολογούν ότι δεν γνωρίζουν τι ισχύει στην Αμερική για τους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να εκτεθούν καθ΄οιονδήποτε τρόπο όπως δυστυχώς συμβαίνει στην χώρας μας. Το βέβαιον είναι ότι η απάντηση που θα λάβουν από τη Αμερική δεν θα ανταποκρίνεται στο αίτημά τους.

Στο μεταξύ όπως έχει ήδη γίνει πασίδηλο και από το ντοκιμαντέρ των Ελβετών δημοσιογράφων για το σκάνδαλο, οι Αμερικανοί δεν έχουν τους ίδιους προστατευόμενους μάρτυρες, εκτός – όπως λένε κάποιες πηγές- από έναν που φέρεται να έχει μιλήσει και σε Ελλάδα και στο FBI.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση αυτή βγαίνει μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του Documentonews της υπηρεσιακής αναφοράς της κ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων της , στην οποία καταγγέλλουν ν ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος, Νίκος Μανιαδάκης τους είχε πει ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας καθώς και άλλοι δύο πολιτικοί όταν θα άλλαζε η κυβέρνηση θα τσάκιζαν τους μάρτυρες αλλά και τους εισαγγελείς της υπόθεσης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter