Όσο μιλάει... εκτίθεται!

#Novartis_Gate: Δείτε πως η Γιάννα Παπαδάκου άδειασε τον ωρυόμενο Άδωνη Γεωργιάδη

Όσο πιο πολύ μιλάει, τόσο εκτίθεται ο Άδωνης Γεωργιάδης. Και μετά την παραδοχή του… κατά λάθος πως η Novartis πήρε τα 65 εκατομμύρια ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παίρνει το μάθημά του από την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Ο ίδιος βέβαια δεν διστάζει να κρύψει τη μισή αλήθεια ή να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, αλλά και τα γραπτά κείμενα…

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κλήθηκε για μία φορά να απαντήσει - στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel - στα ερωτήματα αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Επικαλέστηκε τότε την επιστολή παραίτησης της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, υποστηρίζοντας ότι η ίδια αν και έκανε αναφορά στο σκάνδαλο της Novartis, δεν μιλούσε για πολιτικά πρόσωπα παρά μόνο για κρατικούς αξιωματούχους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διάβασε το εξής απόσπασμα από την επιστολή της Ράικου:

«Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς».

Τότε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έστειλε SMS στον Αιμίλιο Λιάτσο στο οποίο του επεσήμαινε ότι η Ράικου μιλούσε και για πολιτικά πρόσωπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτός εαυτού άρχισε να φωνάζει ότι αυτό δεν ισχύει και ωρυόμενος καλούσε τους τηλεθεατές να αναζητήσουν στο διαδίκτυο την επιστολή της τ. εισαγγελέως Διαφθοράς ώστε να διαπιστώσουν την αλήθεια. Την αλήθεια που δήθεν θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του.

Δυστυχώς για τον ίδιο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική

Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται από απόσπασμα της επιστολής το οποίο προφανώς δεν θέλησε να διαβάσει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έκανε όμως η έγκριτη, όπως ο ίδιος ο Γεωργιάδης παραδέχθηκε, δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου η οποία παρενέβη τηλεφωνικά για να διευκρινίσει ότι πράγματι η Ελένη Ράικου αναφερόταν σε πολιτικά πρόσωπα.

Διάβασε μάλιστα το εξής απόσπασμα από την επιστολή της για το οποίο είχε παραλείψει να μιλήσει νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης:

«Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ».

Δείτε το Video:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.