Από το 2006 μέχρι σήμερα

Novartis_Gate: Εισαγγελική εντολή για να ανοίξουν οι λογαριασμοί

Tο άνοιγμα όλων των λογαριασμών της Novartis Hellas από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι σήμερα, ζητεί από τις Τράπεζες, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, στο πλαίσιο διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα πρέπει εντός δύο ημερών από σήμερα να ενημερώσουν οι Τράπεζες για “το περιεχόμενο και τις κινήσεις των πάσης φύσεως λογαριασμών, σε ευρώ και συνάλλαγμα, τηρουμένων στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς καθώς και στα υποκαταστήματα αυτών στο εξωτερικό ή στα υποκαταστήματα αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων ή χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην Ελλάδα καθώς και οποιασδήποτε φύσεως πληροφορίας σχετιζόμενη με τα προαναφερόμενα εφόσον προκύπτουν από βιβλία και στοιχεία των πιστωτικών ιδρυμάτων για το διάστημα από 1.1.2006 μέχρι σήμερα”.

Η Εισαγγελική Παραγγελία εντάσσεται στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης που διενεργείται με εντατικούς ρυθμούς προς διακρίβωση, μεταξύ άλλων, της τέλεσης του κακουργήματος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.