#Novartis_Gate: Ερώτημα με νόημα από την «Εστία»: Και αν προστατευόμενος μάρτυρας είναι τέως Νεοδημοκράτης;

#Novartis_Gate: Ερώτημα με νόημα από την «Εστία»: Και αν προστατευόμενος μάρτυρας είναι τέως Νεοδημοκράτης;

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το πρώτο άρθρο της συντηρητικής-δεξιάς εφημερίδας «Εστία» καθώς θέτει ως ερώτημα για το σκάνδαλο Novartis – με αφορμή την στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς τους προστατευόμενους μάρτυρες – τι θα συμβεί αν ένας εξ αυτών είναι τέως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

«Περίεργο» ερώτημα -με ιδιαίτερη σημασία- αν σκεφτεί κανείς πως η διεύθυνση της εφημερίδας έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για ουσιαστικό ερώτημα αφού η Ν.Δ έχει αναγάγει σε κεντρική υπερασπιστική της γραμμή την επωδό περί πολιτικής σκευωρίας της κυβέρνησης εναντίον των πολιτικών στελεχών της που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων και η σκευωρία κυβέρνησης- δικαστικών λειτουργών ήταν και το βασικό “επιχείρημα” της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση.

Το ερώτημα της «Εστίας» φαίνεται πως προέρχεται από δικές της πληροφορίες:

Πως θα αντιμετωπίσει η Ν.Δ το ενδεχόμενο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες να είναι στέλεχος του κόμματος (μέλος της Κ.Ε, πιθανώς και στέλεχος παλαιότερων κυβερνήσεων), υπεράνω υποψίας και με λευκό ποινικό μητρώο;

Ας σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς είχε έρθει πριν ένα χρόνο σε επαφή με το FBI και τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με το σκάνδαλο…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter