#Novartis-Gate: Φειδωλός ο Λοβέρδος για τον επώνυμο μάρτυρα που τον «έκαψε», βολές κατά ριπάς εναντίον της κυβέρνησης

#Novartis-Gate: Φειδωλός ο Λοβέρδος για τον επώνυμο μάρτυρα που τον «έκαψε», βολές κατά ριπάς εναντίον της κυβέρνησης

Παρά την έμπνευση που είχε ως προς τις κατηγορίες που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος βρήκε λίγα μόλις λόγια να πει για τον πρώην σύμβουλο του υπουργείου Υγείας, ο οποίος επώνυμα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς σημεία και τέρατα εναντίον του.

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας λίγο πριν την άρση της ασυλίας του, ο πρώην υπουργός Υγείας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «άθλια μεθόδευση», «παραβίαση του Συντάγματος», «πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση» αλλά και για «κακοποιούς», «άθλιους» και «πολιτικούς εγκληματίες της συμφοράς».

Ωστόσο, ο Αν. Λοβέρδος παρουσιάστηκε φειδωλός για τον μάρτυρα και πρώην σύμβουλο του υπουργού Υγείας με νευραλγικό ρόλο, Ν. Μανία, ο οποίος επώνυμα κατέθεσε στην Εισαγγελία τις νομικές αλχημείες που μηχανεύτηκε -κατά την κατάθεσή του- ο βουλευτής της ΔΗΣΥ προκειμένου να εξυπηρετήσει τη Novartis ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη: Αμετανόητος ακόμα και σήμερα για τη διαπόμπευση των οροθετικών ο Λοβέρδος

«Αφήνουν τους ψευδομάρτυρες να επαναλαμβάνουν τις αθλιότητές τους. Και προστέθηκε και ένας, δήθεν σύμβουλός μου κι αυτός, που αποδείχτηκε πως ουδέποτε είχε αυτή την ιδιότητα. Αντιθέτως, ήταν σύμβουλος υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που πασπάλισε με γελοιότητες τα λεχθέντα από τους κουκουλοφόρους», ήταν η ολιγόλογη αναφορά του στον συγκεκριμένο μάρτυρα, προσθέτοντας: «Και οι τροχήλατες βαλίτσες έγιναν σακκιδιάκι, με το οποίο μοίραζε δήθεν ο Φρουζής χρήματα, όπως οι βασίλισσες του καρναβαλιού πετούν σοκολάτες. Κι όλα αυτά αποκαλούνται δικογραφία».

Διόλου τυχαίο δε ότι ο ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας πρώην υπουργός απείλησε με κατάθεση νέων μηνύσεων κατά των μαρτύρων. «Όλα αυτά τα έχω πει με λεπτομέρειες στις μηνύσεις μου εναντίον των κουκουλοφόρων από πέρσι! Και στις νέες μηνύσεις που θα καταθέσω τις επόμενες ημέρες εναντίον όλων ανεξαιρέτως των ψευδομαρτύρων και θα συντρίψω λέξη – λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στην Βουλή» προανήγγειλε.

«Μηνύματα» και προς τους εισαγγελείς

Ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989, όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον εαυτό του, δεν αντιστάθηκε στη συνωμοσιολογία στέλνοντας «μηνύματα» που ως αποδέκτη φέρονται να έχουν εισαγγελείς. «Κύκλοι της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς (σ.σ. κας Ράικου), ισχυρίζονται: ¨Ο Ρασπούτιν με πίεζε να δώσω τους πολιτικούς και ας τα βρουν αυτοί αργότερα¨. Ό,τι δηλαδή υφίσταμαι εγώ τώρα. Κυρία Εισαγγελεύ, ο Ρασπούτιν είναι υπουργό;» ρώτησε από το βήμα την κα Ράικου, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει τώρα να ειπωθεί.

Gilenya και Φρουζής

Για το περιβόητο φάρμακο της Novartis, Gilenya, για το οποίο κατηγορείται ότι προώθησε με υπερκοστολογημένη τιμή και παρά τις εντολές μη εισαγωγής νέων φαρμάκων, ο Αν. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι «ποτέ η τρόικα δεν έθεσε τέτοια απαγόρευση» κα πως εκείνος «δεν έβαζε νέα φάρμακα γιατί ήταν ακριβά και χρήματα δεν είχαμε». Παρόλα αυτά, πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι εξαίρεσε αυτό το φάρμακο. «Διότι ήταν απλό χάπι που αντικαθιστούσε διήμερη νοσοκομειακή θεραπεία. Δηλαδή ήταν καλό, σωτήριο, για τους ασθενείς, αλλά και για τα οικονομικά της υγείας» εξήγησε, παραδεχόμενος την εισαγωγή του φαρμάκου παρά του ότι ο ίδιος δεν εισήγαγε νέα φάρμακα…

«Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού» τόνισε σε έντονο ύφος και επανέλαβε ότι τον Φρουζή δεν τον ήξερε έως ότου αναλάβει την προεδρία του ΣΦΕΕ. «Η συνάντησή μας κράτησε όσο διαρκεί μία τυπική χειραψία. Το έχω πει χίλιες φορές. ¨Μιλούσαν με τηλέφωνα και e-mails¨ λένε οι ψευδομάρτυρες. Ποτέ! Αδιάψευστος μάρτυρας τα ανύπαρκτα ίχνη. Εδώ και δύο χρόνια μας ψάχνουν…» είπε ο Αν. Λοβέρδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter