#Novartis_Gate και βαλίτσες: Το 1 εκατ. που καίει τον Φρουζή, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOTDOC, το Docville και το HOTDOC – Συλλογή

#Novartis_Gate και βαλίτσες: Το 1 εκατ. που καίει τον Φρουζή, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOTDOC,  το Docville και το HOTDOC – Συλλογή

-Novartis-Gate και βαλίτσες: Το 1 εκατ. που καίει τον Φρουζή. Μετέφερε με τη σύντροφό του το χρήμα σε συγγενείς της μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του. Η αγωγή του, στην οποία υποστηρίζει ότι τελικώς τον έκλεψαν, οδήγησε την υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Like στη λογοκρισία. Το σάιτ των καραβανάδων θα ελέγχει δημοσιογράφους για λογαριασμό του Facebook.

-Σφυροκόπημα Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία. Μείωση ΕΝΦΙΑ, άμεσης φορολογίας, φόρου καυσίμων και μερική αποκατάσταση 13ου μισθού στα νέα μέτρα που στριμώχνουν πάλι τη ΝΔ.

-«Ντιμπέι(τ), ρε». Ποιοι δεν επιτρέπουν στον Κυριάκο το τετ α τετ με τον Τσίπρα.

-Ασφαλιστικό. Νομοθετική ρύθμιση για το επικουρικό της Εθνικής Τράπεζας.

-Ραλλία Χρηστίδου: «Να αντιταχθούμε στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό». Συνέντευξη με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Νίκος Σοφιανός: «Να μπούμε σφήνα στο μοντέλο Αθήνα-βιτρίνα». Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του ΚΚΕ.

-Κλιματική αλλαγή. Ο άνθρωπος σπρώχνει τον πλανήτη στον γκρεμό.

-Πέδρο Σάντσεθ. Ο σχεδιασμός της νίκης του και ο καβγάς ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

-Κίνα. Ο Μάο σε νέες καπιταλιστικές περιπέτειες.

-Αλεξ. Πασχαλάκης: «Με τα λόγια δεν κατακτάς τίτλους». Συνέντευξη με τον διεθνή γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Το HOTDOC

Generation XXX: Έφηβοι, πορνό και social media στο HOTDOC που κυκλοφορεί με το Documento

Σε ένα θέμα που ακόμα και στην εποχή μας θεωρείται ταμπού, είναι αφιερωμένο το HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento.

Ο έρωτας και το sex στα χρόνια της εφηβείας. Μέσα από μαρτυρίες νέων, άρθρα και συνεντεύξεις ειδικών, αναλύουμε πώς οι σημερινοί έφηβοι εισέρχονται στον σκληρό κόσμο των ενηλίκων, χωρίς εφόδια για την ερωτική τους ζωή και τις σχέσεις τους, με σκονάκι το… πορνό και επίσημο εγχειρίδιο τα… social media.

Πώς δομούνται σχέσεις και διαμορφώνεται η αντίληψη για το τι είναι το sex μέσα από ιντερνετικό ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο που οδηγεί στην υιοθέτηση δυνητικά επικίνδυνων σεξουαλικών συμπεριφορών.

Πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν πάει σχολείο και γιατί η ευθύνη μετατίθεται αποκλειστικά στην οικογένεια που στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί αμήχανα και ενοχικά.

Το Docville

Το Docville χορεύει στο φτερό του καρχαρία με τον Θάνο Μικρούτσικο

Ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης και ο πιανίστας Θοδωρής Οικονόμου γράφουν για τη σχέση του έργου του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία για το Documentο με αφορμή τις δύο συναυλίες του μουσικοσυνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

– Οι απανταχού φίλοι των κόμικ, του animation, των video games, των role playing games και των superhero ταινιών ετοιμάζονται για το The Comic Con 5, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

– Μέρες Κινεζικού Κινηματογράφου στην Αθήνα. Η Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών διοργανώνει Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου, στο Αθήναιον. Οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Καϊμάκη.

– Ενα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο πραγματοποιείται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο χάρη στη συνάντηση γνωστών μουσικών (Δημήτρης Μυστακίδης, Μανόλης Πάππος, Κυριάκος Γκουβέντας, Ηρακλής Βαβάτσικας, Μιχάλης Δάρμας και Ανατολή Μαργιόλα). Λίγες μέρες προτού ανέβουν στη σκηνή η Εμυ Ντούρου παραβρέθηκε στην πρόβα τους στην Αθήνα και μίλησε με τρία από τα μέλη του σχήματος.

– Η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει στις 9 Μαίου και η Μαρίνα Αγγελάκη ξεχωρίζει εκείνα που θα ενδιαφέρουν περισσότερο το βιβλιόφιλο κοινό.

– Γνωρίζουμε και συζητάμε με τους Τhe Circle Orchestra ( επτά μουσικοί από την Ελλάδα, Τουρκία, Αρμενία) που θα εμφανιστούν στο Faust για ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μανώλη Χιώτη. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

– Την Κυριακή 5 Μαΐου διοργανώνεται συναυλία στο Gagarin από το κίνημα BDS (καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ) και πολλούς καλλιτέχνες ενάντια στη Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

– Προδημοσίευση του βιβλίου «Η χώρα των κλουβιών» του Πάνου Λάμπρου, ενός από τους βασικούς συντελεστές της «Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των φυλακισμένων» και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣύΡιζΑ.

– Εκθεση φωτογραφίας και δεκαήμερο δράσεων (8 – 19/5) αφιερωμένο στην Υεμένη του τότε και του τώρα. Η «Ευδαίμων Αραβία» πριν τον εμφύλιο μέσα από το φακό του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

HOTDOC – Συλλογή

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και αναλύσεις δια χειρός της ερευνητικής ομάδας του Documento, συνθέτουν τη συλλογή από τα τεύχη του Hot Doc.

Ο πρώτος συλλεκτικός τόμος αποτελείται από 480 σελίδες και περιλαμβάνει πλούσια και πολύπλευρη θεματολογία και συγκεκριμένα:

– Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

– Ο πλαστικός πλανήτης

– Άνοιξη της Πράγας 50 χρόνια μετά

– Συνταξιοδοτικό, η επόμενη μέρα

– Το θαύμα του ελληνικού αθλητισμού- Μιλούν 15+1 πρόσωπα που έζησαν το όνειρό τους.

– Πραματευτές του μίσους. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

– Κάνναβη, το χόρτο της ανάπτυξης.

– Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο και χώρο

– Εμπρός της Γης οι ψεκασμένοι. Ο Έλβις ζει, οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν λέιζερ, η Γη είναι επίπεδη και εμείς δεν αισθανόμαστε καλά τελευταία.

– Το δημόσιο που θέλουμε. Τα ρουσφέτια, η αξιολόγηση, η γραφειοκρατία, τα κόμματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter