Novartis_Gate : Μας εμπιστευθήκατε και σας ευχαριστούμε

Novartis_Gate :  Μας εμπιστευθήκατε και σας ευχαριστούμε

Στην κορύφωση του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων ετών, του σκανδάλου Novartis, οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το Documento και το documentonews.gr για την ενημέρωσή τους.

Το Documento, το οποίο κυκλοφόρησε με διπλάσιο τιράζ σε Αθήνα και επαρχία, αύξησε σημαντικά την κυκλοφορία του, με τις εκτιμήσεις να την υπολογίζουν σε περισσότερα από 25.000 φύλλα.

Το πρώτο θέμα της εφημερίδας, με τον τίτλο «Η Novartis σχεδίαζε με το “Harvard Project” και οι υπουργοί εκτελούσαν» βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, και πολλών επιθέσεων.

Το περιοδικό Hot Doc είχε αποκαλύψει την πρώτη πλευρά του σκανδάλου ήδη από το 2014, όταν αποκάλυψε ότι σύμβουλος των υπουργών υγείας εξασφάλιζε «οικογενειακά κονδύλια» της Novartis μέσω μελετών και χορηγιών της φαρμακοβιομηχανίας σε επιχειρήσεις της συζύγου του.

Όταν ανακοινώθηκε η διερεύνηση του σκανδάλου από το FBI, το Documento, με 4 φύλλα της εφημερίδας, αποκάλυψε πώς γινόταν το παιχνίδι των χρηματισμών και του ξέπλυμα του χρήματος.

Από τις 8 Ιανουαρίου του 2017 ακόμη, το Documento είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο ότι εμπλέκεται πρωθυπουργός και υπουργοί στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα κατέδειξε τον ρόλο δήθεν επιστημονικών εταιρειών, αλλά και της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, η οποία, σύμφωνα πλέον με την έκθεση του FBI, αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, αναλάμβανε να ξεπλύνει μαύρο χρήμα από τη Novartis.

Το Documento σύρθηκε στα δικαστήρια, συκοφαντήθηκε και δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από αυτούς που σήμερα αποδεικνύονται άμεσα εμπλεκόμενοι, ανάμεσά τους και ο Άδωνης Γεωργιάδης , για τον οποίον το Documento αποκάλυψε στο φύλλο της Κυριακής, 11/2/18, ότι υλοποίησε κρυφό εταιρικό σχέδιο της Novartis, που προέβλεπε την εισαγωγή 10 νέων φαρμάκων μέσω χρηματισμού υπουργών

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έβαλε και τα δέκα φάρμακα σε κυκλοφορία, και δη μέσα στο χρονικό περιθώριο που ήθελε η εταιρεία.

Το αν χρηματίστηκε μένει να το αποδείξει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Το Documento θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις για το διαπλεκόμενο σύστημα που εντοπίζεται και στη Novartis και αποτελείται από πολιτικούς, γιατρούς, εταιρικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Από το Documento και το documentonews.gr, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter