#Novartis_Gate: Με ειδικά δικαστήρια απειλεί την κυβέρνηση ο Σαμαράς

#Novartis_Gate: Με ειδικά δικαστήρια απειλεί την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Με πηγαίο κουτσαβακισμό παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναφερόμενος στη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου Novartis, Αντώνης Σαμαράς, προαναγγέλοντας ειδικά δικαστήρια κατά της κυβέρνησης.

Με τις γνωστές εξυπναδίστικες ατάκες ακροδεξιού παλικαρισμού, ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά πάντων, απειλώντας με ειδικά δικαστήρια κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. «Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του» είπε εισαγωγικά και ξεκίνησε να ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για μία σειρά από λόγους.

Αρχικά, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί ξεκίνησε εξαγγέλλοντας «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην ιστορία. «Και σήμερα, λίγους μήνες αργότερα, τρέχει και δεν φτάνει να συγκαλύψει τις δικές μας κατηγορίες για τη δική του σκευωρία» πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και για το ότι -κατά τα λεγόμενά του- απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία! «Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση» σχολίασε.

Τόνισε πως η Προανακριτική Επιτροπή δεν έψαξε τίποτα, αποσκοπώντας «να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας. Η σκιά…». «Να λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω» εξήγησε, επαναλαμβάνοντας πως οφείλει να πάει την κυβέρνηση μέχρι τέλους και να την καθίσει στο σκαμνί. «Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς…» είπε αφού ως γνωστόν είναι υπέρ της ευθείας και αντρικής σχολής. «Όπως λέτε κι εσείς: “είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη!”» συμπλήρωσε δηκτικά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο ακόμα και για στόχευση πλήρους υποταγής της δικαστικής εξουσίας «στο καθεστώς Τσίπρα -Παπαγγελόπουλου», αποσαφηνίζοντας παράλληλα πως εκείνος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές. «Εσείς, όμως, να προσέχετε» επισήμανε στην πλειοψηφία και συνέχισε: «Δεν γίναμε εμείς «όμηροι» του Παπαγγελόπουλου! Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει!». «Ακόμα, σας ευχαριστώ γιατί, αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη δική σας παραπομπή, αργότερα!», ήταν η προειδοποίηση του πρώην πρωθυπουργού. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις επί των ημερών της, παραθέτοντας τρεις:

τα ΕΛΤΑ

την Τράπεζα Αττικής

τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου

«Όμως, προσέξτε», προειδοποίησε και πάλι, «σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι το έγκλημα της “σκευωρίας” για το οποίο εγώ σας εγκαλώ, υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής. Και βεβαίως, και της επόμενης Βουλής». Και κατέληξε απειλώντας: «Εσείς, λοιπόν, γι’ αυτά, θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε…».

Έπειτα, επανέλαβε σε ένα ακόμα ακροδεξιό κρεσέντο τη λέξη λαθρομετανάστες τρεις φορές, προκειμένου να καταδείξει τη διαφορά της πολιτικής διαχείρισης του ζητήματος της μετανάστευσης από την κυβέρνησή του, ενώ για το Μακεδονικό εγκάλεσε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter