Για τις επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς

Novartis-Gate: «Νουθεσίες» σε μεσοβέζικη ανακοίνωση από την λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανακοίνωση με μεσοβέζικο περιεχόμενο της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το θόρυβο που έχει ξεσπάσει και κυρίως τις επικρίσεις από εμπλεκόμενους και όχι μόνο, σε βάρος των χειρισμών της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis.

H κατά τα άλλα λαλίστατη και καταγγελτική στο παρελθόν Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ακόμη και σε βάρος αυτών που ασκούν καλόπιστη κριτική σε βάρος δικαστικών ενεργειών, αφού σίγησε για πολλές ημέρες εξέδωσε σήμερα μία ανακοίνωση με «νουθεσίες» που απευθύνονται ακόμη και στους ίδιους τους λειτουργούς της Θέμιδας, χωρίς να αποδοκιμάζει κατηγορηματικά τα όσα έχουν ακουστεί σε βάρος των εισαγγελέων μελών της.

Αναφέρεται γενικά στο ρόλο της Δικαιοσύνης και κλείνοντας επισημαίνει (για ποιο λόγο άραγε χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση;) ότι «οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Ευτυχώς που στην κατακλείδα της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται και στο αυτονόητο. Ότι δηλαδή είναι αυτονόητη σε ένα Κράτος Δικαίου «η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων»..

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση τον σεβασμό στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών, την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος . Οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Τέλος αυτονόητη είναι σε ένα Κράτος Δικαίου η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.