#Novartis_Gate: Ο Βενιζέλος δεν βλέπει σκάνδαλο, αλλά εθνική προδοσία

#Novartis_Gate: Ο Βενιζέλος δεν βλέπει σκάνδαλο, αλλά εθνική προδοσία

Σε μια από τις λίγες φορές που χρειάστηκε να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του (καλός ρήτορας γαρ) ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν στην υπόθεση Novartis και αναλώθηκε περισσότερο στο να σχολιάζει την εφημερίδα Documento αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε άλλα άσχετα με τη Novartis ζητήματα.

Χαρακτήρισε πάντως την υπόθεση Novartis ως τη μεγαλύτερη και προχειρότερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά ισχυρίστηκε πως εκείνο που διακυβεύεται σήμερα είναι το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία, ενώ προτίμησε να εξαπολύσει γενικώς πυρά προς την κυβέρνηση για ζητήματα άσχετα του σκανδάλου Novartis όπως για παράδειγμα η οικονομία ή η εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Βενιζέλος ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του προκειμένου να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το πόσο εθελόδουλη εμφανίζεται η σημερινή κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, αλλά και για τους λάθος χειρισμούς στο ζήτημα της Μακεδονίας ή των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία. Φρόντισε μάλιστα κατά την προσφιλή του συνήθεια να επισημάνει χρησιμοποιώντας όπως του αρέσει τη λέξη «εγώ», ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος ως υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση στρέφεται στον εκβιασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα παραπάνω ζητήματα. Έτσι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι διαρκώς ασκούνται διώξεις κατά δικαστικών όταν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν. Καυτηρίασε δε το γεγονός ότι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίστηκαν να έχουν κάποια γνώση της δικογραφίας γεγονός που χαρακτήρισε ως αντιποίηση εισαγγελικών αρμοδιοτήτων. Μάλιστα σε μια έξαρση κατηγόρησε την κυβέρνηση για εθνική προδοσία και ζήτησε εκλογές με το δίλλημα Δημοκρατία ή αυταρχισμός, ευρωπαϊκή προοπτική ή περιπέτεια, κράτος Δικαίου ή βαθύ κράτος.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην υπόθεση Novartis, υποστήριξε την αθωότητά του λέγοντας ότι σε καμιά άλλη χώρα στην οποία ερευνάται αντίστοιχη υπόθεση, δεν έχει υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί από τη μια να διεμβολήσει τη ΝΔ κι από την άλλη να αποκλείσει από τη ΔΗΣΥ εκείνα τα πρόσωπα που κατηγορηματικά αποκλείουν οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, αναφορικά με το υπό συζήτηση θέμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ακυρότητα της όλης διαδικασίας. Χαρακτήρισε μάλιστα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής colpo grosso εκτιμώντας ότι δεν θα κληθούν οι μάρτυρες για να μην υποστούν bullying. Μίλησε ταυτόχρονα για κυνισμό από πλευράς κυβέρνησης, εκφράζοντας φόβο ότι τα αδικήματα θα θεωρηθούν παραγεγραμμένα κι έτσι θα μείνει στους εμπλεκόμενους το στίγμα και η λάσπη. «Εμείς δεν θέλουμε παραγραφή κανενός αδικήματος» είπε και συμπλήρωσε: «εμείς θέλουμε να δικαστούμε για όλα τα αδικήματα».

Μένος κατά του Documento

Ενδιαφέρον είχε πάντως και το μένος του Ευάγγελου Βενιζέλου για την εφημερίδα Documento και τον εκδότη της Κώστα Βαξεβάνη. Παρουσίασε για παράδειγμα ως πειστήριο της δήθεν μεθόδευσης για την υπόθεση Novartis μια συνέντευξη του Παύλου Πολάκη αλλά και αποκαλύψεις για την ύπαρξη ονόματος πρώην πρωθυπουργού στη δικογραφία για τη Novartis ή ακόμη και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δαπανήθηκαν περίπου 200 εκατ. ευρώ επί υπουργίας Αβραμόπουλου προκειμένου η Novartis να προμηθεύσει τα ελληνικά νοσοκομεία με αντιδραστήρια.

Δηλαδή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε επειδή πρώτον ένας υπουργός παραχώρησε συνέντευξη σε μια εφημερίδα, δεύτερον γιατί η ίδια εφημερίδα έφερε στο φως κάτι που ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής εμφανιζόταν να λέει σε βίντεο (μιλούσε για καλές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό) και τρίτον γιατί επανέφερε με νέα στοιχεία ένα θέμα που είχε αποκαλύψει το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας» προ περίπου δέκα ετών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στην παραίτηση της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία κατά τον ίδιο εγκατέλειψε τα καθήκοντά της επειδή η εφημερίδα Documento εξαπέλυσε εναντίον της επίθεση. Με άλλα λόγια, για τον κ. Βενιζέλο, κάθε αποκάλυψη που δεν εξυπηρετεί το πολιτικό του συμφέρον είναι μεθοδευμένη επίθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter