Το νομικό κόλπο

Novartis_Gate: Ο Φρουζής φοβάται ένταλμα σύλληψης

Σε ένα νομικό κόλπο, φοβούμενος ένταλμα σύλληψης, κατέφυγε χθες, 13 Φεβρουαρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, ανακοινώνοντας ότι ζητά την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης που ορίζει την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό, εμφανιζόμενος δηλαδή αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και δηλώνοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και συναινεί στον περιορισμό που του επιβλήθηκε, επιχειρεί, με την επικοινωνιακή πολιτική τουν να μειώσει τις πιθανότητες να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Ένταλμα σύλληψης δε φοβάται μόνον ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ενέργειες και παραλείψεις που αντίκεινται στα καθήκοντα των υπαλλήλων, στραφείσα κατά του Δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.