#Novartis_Gate: Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι o μάρτυρας κλειδί του σκανδάλου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

#Novartis_Gate: Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι o μάρτυρας κλειδί του σκανδάλου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση, ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, υπήρξε σύμβουλος του τότε υφυπουργού Μάριου Σαλμα, ο οποίος μετά το δημοσίευμα τον απέπεμψε, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει παραδεχθεί ότι ο κ. Μανιαδάκης υπήρξε άτυπος σύμβουλος του.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψαν και σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Οι αποκαλύψεις του HOTDOC

Το Σεπτέμβριο του 2012 το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε μία έρευνα αναφορικά με τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος ήταν τότε σύμβουλος του υπουργού Υγείας, εισηγητής των πολιτικών για το φάρμακο και διαπραγματευτής με την τρόικα για θέματα φαρμάκου. 

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυπτε το Hot Doc, ο Νίκος Μανιαδάκης είχε μια εταιρεία, ως διαχειριστής της οποίας εμφανιζόταν η σύζυγός του και γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, που εισέπραττε ποσά από φαρμακοβιομηχανίες για διάφορες μελέτες οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μανιαδάκη, ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκαν. Δηλαδή ο διαπραγματευτής του δημοσίου με τις εταιρείες φαρμάκου εισέπραττε από τις εταιρείες, κάτι που δεν αποτελούσε μόνο θέμα ηθικής και σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά και ουσιαστικό.   

Τι απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος περιέργως μετά την αναφορά μας στην κατάθεση της κ. Καλέση έστειλε επιστολή στο documentonews.gr, με την οποία διαψεύδει την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος και ζητά να κατέβει η συγκεκριμένη ανάρτηση. 

Επισημαίνεται ότι η κατάθεση της κ. Κελέση είναι γνωστή εδώ και καιρό και προκαλεί εύλογες απορίες γιατί ο κ Λοβέρδος δεν είχε διαψεύσει νωρίτερα την αναφορά της σχετικά με τις σχέσεις του με τον  κ Μανιαδάκη αλλά το θυμήθηκε τώρα. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου: 

“Φθάνουν πια η αγυρτεία, η λάσπη και τα ψέμματα. Ο Ν. Μανιαδάκης ουδέποτε υπήρξε επίσημος ή ανεπίσημος σύμβουλος ή συνεργάτης μου. Σας καλώ να αποσύρετε αμέσως αυτή την απολυτως ψευδή και σύκοφαντική δήθεν είδηση, αλλιώς θα ασκήσω τα νόμιμα δικσιώματά μου.

Ανδρέας Λοβέρδος”

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/12/31/5c2a121ccd3a183c7651f602.pdf

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter