"Διεθνές σκάνδαλο"

Novartis -Gate: Πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για Προανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ο Βούτσης

Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία της πρότασης της κυβέρνησης σχετικά με τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της εμπλοκής των 10 πολιτικών προσώπων στο Novartis - Gate.

Την ενημέρωση αυτή παρείχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπό προϋποθέσεις ακόμα και εντός της επόμενης εβδομάδας το αίτημα της πλειοψηφίας θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία. Παρενθετικά να αναφερθεί πως προκειμένου το αίτημα να γίνει αποδεκτό απαιτείται -βάσει του Κανονισμού της Βουλής- η απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε κατά όσων εγκαλούν την κυβέρνηση για τις ταχείς διαδικασίες των ερευνών που ακολουθούνται αναφορικά με το σκάνδαλο. Επ' αυτού, υπενθύμισε πως οι αργές διαδικασίες του παρελθόντος επέφεραν την παραγραφή ποινικών υποθέσεων που σχετίζονταν με πολιτικά πρόσωπα. «Ας ανοίξουν τα δικά τους τα κιτάπια για να δουν τις υποθέσεις που θάφτηκαν» σχολίασε.

Χαρακτήρισε δε το Novartis - Gate ως διεθνές σκάνδαλο, προσθέτοντας πως «είναι πολύ καλό που τρέχει γρήγορα η υπόθεση» και πως το δεδομένο αυτό είναι καλό και για τους εμπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.