#Novartis_Gate: Ποια τα επόμενα βήματα μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

#Novartis_Gate: Ποια τα επόμενα βήματα μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί το πρωί της Τρίτης η δικογραφία για το Novartis-gate λόγω του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Τι μέλει γενέσθαι από εκεί και πέρα για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ;

Με δεδομένο ότι η Βουλή κρίθηκε αναρμόδια ως προς τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης καθώς η Προανακριτική Επιτροπή που συστάθηκε επί τούτου επέστρεψε στη Δικαιοσύνη τη δικογραφία πριν από περίπου έναν χρόνο, τον πρώτο λόγο για την άρση ή μη της ασυλίας έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

H εν λόγω Επιτροπή θα λάβει το σύνολο της δικογραφίας, όπως επίσης και τα κυριότερα σημεία του περιεχομένου αυτής, προκειμένου να εκφέρει γνώμη σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του πρώην υπουργού.

Μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί και να αποφασίσει σε σχετική ψηφοφορία για το αν και εφόσον θα αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Στην περίπτωση που η ψηφοφορία οδηγήσει στην άρση της ασυλίας του, τότε ο Ανδρέας Λοβέρδος θα περάσει την πόρτα του αρμόδιου εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση.

Διαβάστε ακόμη: «Σκευωρία»: Το εργαλείο διαφυγής Λοβέρδων και λοιπών – Τα ίδια έλεγαν και για τον Άκη (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter