#Novartis_Gate: Σε αδιέξοδο ο Άδωνης προσπαθεί να κρυφτεί – Τι απαντά στο Twitter

#Novartis_Gate: Σε αδιέξοδο ο Άδωνης προσπαθεί να κρυφτεί – Τι απαντά στο Twitter

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Άδωνης Γεωργιάδης με αφορμή τις δικογραφίες για το σκάνδαλο Novartis που άλλες έφτασαν στη Βουλή και άλλες αναμένονται για τις «περαιτέρω» διαδικασίες.

Σε σχετική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη (που ακολουθεί), ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από βυζαντινισμούς αλλά και την «προστασία» που του παρέχει –κατά την άποψή του- ο νόμος περί ευθύνης υπουργών του κ. Βενιζέλου.

«Ενώ η #Novartis ήταν σκευωρία για τη ΝΔ, τώρα επιχειρηματολογουν για την παραγραφή. Ότι η μίζα έχει παραγραφεί γιατί είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων και όχι επ ευκαιρία. Καλύπτεται δηλαδή από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μετά το Βενιζέλο σήμερα το υποστήριξε ο Αθανασίου», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης για να ακολουθήσει μια απάντηση σε τρεις «δόσεις» του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Στην απάντησή του ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από το νόμο –όπως τον ερμηνεύει ο ίδιος- κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια να αλλάξει μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Και αφού αποφαίνεται πως η τακτική Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα… αναφέρει πως παραιτείται της παραγραφής! 

Γράφει ο Άδωνης Γεωργιάδης στο πρώτο του tweet:

«Άκου Κωστάκη για να μην σκούζεις χωρίς λόγο. Το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα, η Νομολογία του ΑΠ είναι αυτή που είναι και ο Τσίπρας ζήτησε αλλαγή του Άρθρου 86 ως προς αυτό αναγνωρίζοντας τι ισχυει σήμερα. Άρα, η τακτική Δικαιοσύνη Δεν έχει αρμοδιότητα. Εγώ παραιτούμαι της παραγραφής>»

Στη συνέχεια, στα δύο άλλα tweet προσπαθεί με νομικίστικες και γλωσσικές αλχημείες και «μαγκιές» να ξεφύγει από το διακύβευμα:

«>>κατά το Άρθρο 86. Θα με παραπέμψει η ψηφοφορία της Βουλής και θα πάω ειδικό δικαστήριο. Τολμάνε; Όχι! Άρα άσε τα ψόφια. Ως προς το γελοίο ερώτημα αν η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού, η απάντηση είναι: η ζημία είναι στα καθήκοντα του Υπουργού;; Όχι! Τότε για παραγράφεται>».

«>>η Απιστία; Άρα γελοίο το ερώτημα. Το ορθόν είναι: μπορεί η δωροδοκία να γίνει έξω από τα πλαίσια των καθηκόντων; Όχι! Διότι τα λεφτά στα δίνουν για να κανείς μία δουλειά λόγω της θέση σου. Δηλ αδίκημα κατά την Υπηρεσία! Περαστικά».

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter