#Novartis_Gate: Σκληρή δήλωση Παπαγγελόπουλου για έγγραφο του FBI που μιλούσε για εμπλοκή πολιτικού

#Novartis_Gate: Σκληρή δήλωση Παπαγγελόπουλου για έγγραφο του FBI που μιλούσε για εμπλοκή πολιτικού

Το έγγραφο – «φωτιά», για το οποίο έκανε αναφορά με επιστολή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Ελένη Τουλουπάκη, είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, επί ημερών δηλαδή της Ελένης Ράικου, και ανέφερε ότι στέλεχος της Novartis Hellas είχε δωροδοκήσει Έλληνα πολιτικό.

Εύλογη και η σκληρή αντίδραση του ελεγχόμενου, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Από δημοσιεύματα του Τύπου»,  αναφέρει στη σχετική δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος «αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν “καταστράφηκε” από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον τύπο έχουν στρατευθεί στο βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επιστολή της σημερινής εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη το όνομα του πολιτικού δεν αναφερόταν στο επίμαχο έγγραφο παρά μόνο η ιδιότητά του, ενώ το FBI ενημέρωνε ότι τα χρήματα με τα οποία δωροδοκήθηκε ο Έλληνας πολιτικός είχαν προέλθει από τα “μαύρα” ταμεία της Novartis.

Το επίμαχο έγγραφο, εντούτοις, δεν μπορεί να περιληφθεί στη δικογραφία της Novartis καθώς υπήρχε ρητή πλήρης απαγόρευση περί χρήσης και διάδοσης των σχετικών πληροφοριών σε οποιαδήποτε διαδικασία και σε οποιαδήποτε άλλη αρχή.

Η ενημέρωση από την Ελένη Τουλουπάκη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής ήρθε μετά από τη διαρροή καταθέσεων στην Προανακριτική, μέσω δημοσιευμάτων, όπου αναφερόταν ότι δεν είχαν έρθει πληροφορίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Διαβάστε επίσης: Novartis_Gate: Το FBI είχε ενημερώσει από το 2017 τη Ράικου για εμπλοκή πολιτικού προσώπου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter