#Novartis_Gate: Στην εκπνοή της έρευνας ο Αβραμόπουλος θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί!

#Novartis_Gate: Στην εκπνοή της έρευνας ο Αβραμόπουλος θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί!

Στην εκπνοή, όπως όλα δείχνουν, της μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis, κι ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο ότι οσονούπω αποστέλλονται κλήσεις σε υπόπτους, ανάμεσα στους οποίους αναμένεται να είναι και υπουργοί, ο εκ των ελεγχόμενων, πρώην Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαμαρτύρεται τώρα γιατί έχει καθυστερήσει η έρευνα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σήμερα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αίτηση του προς τον νέο εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ζητά την δίωξη για ψευδομαρτυρία των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis καθώς και τη διενέργεια έρευνας για παραβίαση δικαιωμάτων του.

O κ. Αβραμόπουλος ζητά συγκεκριμένα να αρθεί το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και από τους δύο εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης (οι οποίοι βέβαια δεν διώκονται όπως ο κ. Μανιαδάκης), καθώς και να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «υπέβαλα στον νέο εποπτεύοντα την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, αίτηση με την οποία ζητώ:

1. Να ανακληθεί άμεσα η προστασία μαρτύρων και στους υπόλοιπους δύο ψευδομάρτυρες των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και αναφέρονται ως πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πριν την υπαγωγή τους στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

2. Να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των άνω ψευδομαρτύρων για σειρά εγκληματικών πράξεών τους σε βάρος μου, όπως και κατά παντός συνεργού και ηθικού αυτουργού, πράξεις τις οποίες περιγράφω εις την ασκηθείσα από την αρχή του 2018 μηνυτήρια αναφορά-έγκλησή μου.

3. Στο πλαίσιο της ασκούμενης εποπτείας, αιτούμαι από τον κ. Αντιεισαγγελέα να διερευνήσει, ως αρμόδιος, παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, και ειδικότερα την παράτασή της πέρα κάθε νομίμου χρονικού ορίου, κάτι με το οποίο εξυπηρετούνται μόνο πολιτικές σκοπιμότητες.

Ελπίζω και προσδοκώ να γίνει δεκτή η αίτησή μου αυτή προκειμένου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας των ψευδομαρτύρων και τη δικαστική διερεύνηση της μηνύσεώς μου να λάμψει άμεσα η αλήθεια για την υπόθεση αυτή, με πλήρη προστασία της νομιμότητας και των ατομικών δικαιωμάτων μου, τα οποία έχουν θίγει βάναυσα και αδικαιολόγητα από μια παρατεταμένη προκαταρκτική εξέταση χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με συκοφαντικές καταθέσεις ψευδομαρτύρων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter