#Novartis_Gate: Τα SMS αγάπης του Άδωνη Γεωργιάδη με τον κατηγορούμενο Μανιαδάκη

#Novartis_Gate: Τα SMS αγάπης του Άδωνη Γεωργιάδη με τον κατηγορούμενο Μανιαδάκη

Μια σχέση εκτίμησης, εμπιστοσύνης και αγάπης φαίνεται να αναπτύχθηκε μεταξύ Νίκου Μανιαδάκη και Αδωνη Γεωργιάδη την περίοδο που ο τελευταίος εκτελούσε χρέη υπουργού Υγείας.

Η σχέση αυτή αποτυπώνεται στα SMS πηγαίας οικειότητας και υπέρμετρης κολακείας που προωθούσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ν. Μανιαδάκη φέρεται να είχε και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος όμως φρόντιζε να είναι μετρημένος στις απαντήσεις του προς τον διωκόμενο καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Το περιεχόμενο των συνομιλιών του Ν. Μανιαδάκη με τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη επιβεβαιώνει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτιζε ο καθηγητής της ΕΣΔΥ ανάμεσα στην τρόικα και τον εκάστοτε υπουργό για τη χάραξη της φαρμακευτικής πολιτικής.

Οι συνομιλίες μέσω SMS του Μανιαδάκη με τον Γεωργιάδη και με τον Βορίδη συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), η οποία υπάρχει στο πόρισμα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Στην έκθεση υπάρχουν τέσσερις στήλες, στις οποίες διευκρινίζονται ο αποστολέας και ο αποδέκτης, η ημερομηνία, αν στάλθηκε ή διαβάστηκε το μήνυμα από τον Ν. Μανιαδάκη και φυσικά το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Το πρώτο μήνυμα στην έκθεση στέλνεται από τον Ν. Μανιαδάκη στον Αδ. Γεωργιάδη στις 9 Ιουνίου 2014, ημέρα ανακοίνωσης του ανασχηματισμού που οδήγησε τον σημερινό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην πόρτα της εξόδου από το υπουργείο Υγείας. «Εύχομαι από καρδιάς να πάρεις αυτό που αυτό που σου αξίζει. Ωστόσο, άσχετα από το τι θα γίνει, ήσουν μακράν ο καλύτερος υπουργός από το 2002 που ήρθα» γράφει ο Ν. Μανιαδάκης εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του προς τον απερχόμενο τότε υπουργό. «Ευχαριστώ φίλε» απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης με κεφαλαία γράμματα, με τον Ν. Μανιαδάκη να επανέρχεται: «Θα είμαστε για πάντα μαζί. Ησουν σε όλα τα επίπεδα ο καλύτερος και είναι τιμή μου που σε γνώρισα και ήμουν κοντά σου».

Μία ημέρα αργότερα ακολουθεί βροχή ανταλλασσόμενων μηνυμάτων. Ο Ν. Μανιαδάκης ενημερώνει αρχικά τον Γεωργιάδη για τη θλίψη που προκάλεσε στο μέλος της τρόικα Τζουζέπε Καρόνε η είδηση αποϋπουργοποίησής του, ενώ κατά τη συζήτηση ο πρώην υπουργός πετάει «καρφί» εναντίον του Μάριου Σαλμά και μοιάζει απαισιόδοξος για τις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθεί η συνομιλία:

Μανιαδάκης: Μου έστειλε μήνυμα ο Καρόνε. Στενοχωρήθηκε. Επίσης η Κλαουδάτου μου είπε να σας μεταφέρω ότι ήσασταν ο νο 1 υπουργός – μεταρρυθμιστής. Θα μιλάνε για πολλά χρόνια για εσάς

Γεωργιάδης: Ολα έχουν σημασία. Σε πήραν από τον Βορίδη;

Μανιαδάκης: Τώρα έχει σημασία η επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Να πάτε καλά και μετά καλύτερο υπουργείο. Ο Μπάμπης με πήρε να πάω να ενημερώσω με τα παιδιά.

Γεωργιάδης: Κάτσε να κερδίσουμε πάλι…

Μανιαδάκης: Πώς να το χειριστώ;

Γεωργιάδης: Να πας.

Μανιαδάκης: Ok. Ξέρω ότι είστε πληγωμένος και νιώθετε αδικία.

Γεωργιάδης: Να πας κανονικά. Τι είμαι εγώ; Σαλμάς;

Μανιαδάκης: Αλλά σκεφτείτε πόσο νέοι είμαστε. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Πολλά ακόμη να κάνουμε. Θέλετε ένα βράδυ να βγούμε να μαλακιστούμε και να χαλαρώσουμε; Θα σας ποτίσουμε και κάνα ποτό.

Γεωργιάδης: Φυσικά.

Μανιαδάκης: Πολλές φορές ξεχνάμε τις επιτυχίες μας. Ξέρετε πολλούς που έγιναν υπουργοί 40 ετών; Οσα χρόνια είμαι στην Ελλάδα άκουσα 30 φορές υπουργούς να εξαγγέλλουν το πρωτοβάθμιο δίκτυο. Αυτά θα μείνουν στην ιστορία και θα ξανά επιστρέψουμε. Σ’ αγαπώ και σας φιλώ.

Στις 12/6/2014 ο Ν. Μανιαδάκης στέλνει το εξής μήνυμα στον Αδ. Γεωργιάδη χωρίς να παίρνει απάντηση: «Εχεις γίνει Θεός. Ολοι για εσένα μιλάνε». Εξι μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 7/12/2015, Ν. Μανιαδάκης και Αδ. Γεωργιάδης εκφράζουν ο ένας προς τον άλλο την αγάπη τους. Διαβάστε την εγκάρδια συνομιλία:

Μανιαδάκης: Σ’ αγαπάω πολύ. Είσαι αληθινός και ειλικρινής.

Γεωργιάδης: Κι εγώ ρε σε αγαπάω πολύ.

Το τελευταίο μήνυμα της έκθεσης που αφορά τον Αδ. Γεωργιάδη στέλνεται στις 20/12/2015 από τον καθηγητή της ΕΣΔΥ. «Αδωνη λυπάμαι. Ομως, έχουμε δρόμο μπροστά μας και πολλές μάχες να δώσουμε ακόμη. Αλλες θα χάσουμε, άλλες θα κερδίσουμε. Σε φιλώ και είμαι πάντα δίπλα σου» στέλνει ο Ν. Μανιαδάκης από το κινητό του χωρίς να παίρνει απάντηση.

Η αγάπη Βορίδη στους τροϊκανούς

Ο μετέπειτα υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης ήταν πολύ προσεκτικός στις απαντήσεις του προς τον Ν. Μανιαδάκη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας δεν έχαιρε της εμπιστοσύνης του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνομιλία τους κατά τις 18 και 19 Ιουλίου 2014:

Μανιαδάκης: Θα σας ενημερώσω κι αν θέλετε ξαναμπαίνει εύκολα. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Δεν θα ξαναγίνει. Απλά ο Μπάμπης μου είπε ότι το συζήτησε μαζί σας και ήσασταν σύμφωνος. Δεν σας το ανέφερα λόγω του ποσού και του ότι αποτελούσε αντικίνητρο στον ανταγωνισμό και θεώρησα ότι για αυτό το στηρίξατε.

Βορίδης: Ναι.

Μανιαδάκης: Θα είστε κι εσείς ή να το κάνω εγώ με τα παιδιά και τον Γενικό; Τι προτιμάτε;

Βορίδης: Νίκο, κάνε το εσύ. Δεν προφταίνω τη Δευτέρα. Πάρε την Εβελίνα να τους ειδοποιήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο για όποια ώρα θέλεις εσύ τη Δευτέρα.

Στις 15/8/2014 ανταλλάσσονται μηνύματα που αφορούν την τρόικα:

Μανιαδάκης: Τι θα στείλω στην τρόικα;

Βορίδης: Οτι τους αγαπάμε.

Μανιαδάκης: Να στείλω τις αποφάσεις; Μου έστειλε μήνυμα το οικονομικών να ενημερώσω τον πίνακα. Οπότε, το κάνω ταυτόχρονα. Μεταξύ θάλασσας και ούζου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter