Novartis: Η ΝΔ εκφοβίζει και τους μάρτυρες της Προανακριτικής

Novartis: Η ΝΔ εκφοβίζει και τους μάρτυρες της Προανακριτικής

Μετά την αποκάλυψη του Φ. Δεστεμπασίδη στην Προανακριτική ότι έχει στοχοποιηθεί και εκφοβίζεται από πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία Novartis, τα μέλη της ΝΔ αποφάσισαν να διαβιβάσουν την κατάθεσή του στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας.

Με πρόφαση την άρνηση του μάρτυρα να απαντήσει σε ερωτήσεις άσχετες με το αντικείμενο έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής, μετά από εισήγηση του Θ. Πλεύρη η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών την κατάθεσή του πρώην στελέχους της Novartis -που δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο– προκειμένου αξιολογηθεί η άρνησή του. Μάλιστα, αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, εισηγήθηκε να διαβιβαστεί η κατάθεση του μάρτυρα με βάση το άρθρο 224 του Ποινικού Κώδικα περί ψευδούς κατάθεσης. Ωστόσο, μετά από τις ενστάσεις περί ατεκμηρίωτης πρότασης, το προεδρείο υιοθέτησε το ασαφές σκεπτικό περί άρνησης απάντησης.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση, καθώς οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης προσπαθούν να καταστήσουν οιονεί ψευδομάρτυρα στα μάτια της κοινής γνώμης το πρώην στέλεχος της Novartis που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής πως έχει στοχοποιηθεί από τους Δ. Αβραμόπουλο, Αδ. Γεωργιάδη, Αντ. Σαμαρά, Αν. Λοβέρδο και τον Κ. Φρουζή προκειμένου να μην αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Επίσης, αποφασίστηκε η κατάθεσή του να διαβιβαστεί τόσο στην εισαγγελία Διαφθοράς όσο και στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, οι οποίοι διερευνούν το σκέλος της υπόθεσης των μηνύσεων Αντ. Σαμαρά, Β. Βενιζέλου κλπ αλλά και τις καταθέσεις Ελ. Ράικου Γ. Αγγελή, προκειμένου να αξιολογηθεί και πάλι το γεγονός ότι δεν απαντούσε σε συγκεκριμένα ερωτήματα ο μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter