Novartis: Καταργείται η δίκη Ράικου – Τουλουπάκη

Novartis: Καταργείται η δίκη Ράικου – Τουλουπάκη

Από λάθος στην αγωγή της Ελένης Ράικου κατά της Ελένης Τουλουπάκη… καταργήθηκε η σχετική δίκη.

Είχε προηγηθεί ακριβώς λόγω αυτού του λάθους, η παραίτηση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ραίκου και του γιατρού συζύγου της, Λάζαρου Καρνέση, από την αγωγή που είχε υποβάλλει το ζευγάρι στο αρμόδιο Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της νυν εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της είχαν καταθέσει αγωγή κακοδικίας ζητώντας αποζημίωση (συνολικά) 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υποστήριζαν ότι υπέστησαν από διαρροές στοιχείων της μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο Novartis, για τις οποίες θωρούσαν ως υπεύθυνους τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η διαρροή που προκάλεσε την υποβολή της αγωγής σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, αφορούσε στην δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι στη λίστα των γιατρών που ελέγχονταν περιλαμβανόταν και ο Λάζαρος Καρνέσης.

Όταν το όνομα του έγινε αντικείμενο της δημοσιογραφικής έρευνας, ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε μη σύννομη σχέση με τη Novartis, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ ως νόμιμη αμοιβή για την συμμετοχή του σε ομαδική μελέτη γιατρών για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας. Ο κ. Καρνέσης είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση του ονόματος του σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Στην αγωγή του το ζευγάρι επισήμαινε ότι παραβιάστηκε στην περίπτωση τους η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας τους..

Τώρα, το επταμελές Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας δημοσίευσε την απόφαση του με την οποία καταργεί τη δίκη, καθώς είχε προηγηθεί η παραίτηση των εναγόντων.

Ο λόγος της παραίτησης ήταν ότι από λάθος η αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα αγωγή με καταψηφιστικό περιεχόμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter