NOVArtis MACEDONIA

NOVArtis MACEDONIA

Δεν τους αρέσει το «Nova Macedonia» αλλά μάλλον θα λάτρευαν το «Nova-rtis Macedonia». Πώς τα φέρνει η ζωή και γίνονται η υποκρισία κουρέλι και οι πρωταγωνιστές της από ήρωες απλοί κλέφτες. 

Την ώρα που ξεδιπλώνονται τα λάβαρα της πατριωτικής ανυποχωρητικότητας, η Δεξιά του Κυρίου και του Μητσοτάκη γίνεται Δεξιά της αρπαχτής και της ρεμούλας. Αν υπάρχει Θεός μάλλον δεν αγαπάει αυτούς που λένε ότι τον αγαπάνε και στο όνομά του κάνουν όσα κάνουν.

Η αφρόκρεμα του πατριωτισμού και πολιτική έκφραση της μπρουταλάτης απαίτησης για τη μία και μοναδική Μακεδονία από τη μία σηκώνει τη σημαία και από την άλλη απλώνει το χέρι κάτω από το τραπέζι. Πέντε υπουργοί της διακυβέρνησης μεταξύ 2010 και 2015, υποστηρικτές όλοι του συλλαλητηρίου και της άποψης ότι όποιος κουβεντιάζει για όποιο όνομα με τον όρο «Μακεδονία» είναι προδότης και ανθέλληνας, δεν αναφωνούσαν και τόσο συχνά όσο λένε για την πατρίδα γιατί, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, ήταν μπουκωμένοι.

Λένε αλήθεια οι μάρτυρες; Αυτοί που γνωρίζουν για την έρευνα υποστηρίζουν ότι οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι τα μόνα στοιχεία. Αλλωστε ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα δημιουργήθηκε από τη ΝΔ και χρησιμοποιήθηκε για την ενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής. Αλλά ας αφήσουμε τα στοιχεία της δικογραφίας και ας πάμε στα στατιστικά. Η Ελλάδα είναι ο έκτος καταναλωτής προϊόντων της Novartis στην Ευρώπη σε ποσοστά και ο πρώτος σε κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκου στον κόσμο.

Οχι, δεν είμαστε οι πιο άρρωστοι – και μάλιστα με θεραπεία μόνο μέσω φαρμάκων της Novartis. Απλώς οι υπουργοί που πέρασαν υπέγραφαν υπερκοστολογημένα φάρμακα της πολυεθνικής και ευνοούσαν με ταχυδακτυλουργίες τις πληρωμές σε καιρό κρίσης. Οι συντάξεις κόβονταν, οι μισθοί εξαφανίζονταν, αλλά η Novartis είχε τον τρόπο της να πληρώνεται από αυτήν τη φτωχή χώρα που ήταν ο καλύτερος πελάτης.

Φαίνεται ακόμη ότι βαλίτσες με ζεστό χρήμα μεταφέρονταν στα υπουργικά γραφεία και στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενισχύσουν την πολιτική γαλαντομία των υπουργών. Αν μέσω υπουργικής απόφασης αυξανόταν κατά 2 ευρώ η τιμή ενός φαρμάκου των 100 ευρώ που έφερνε τζίρο πενήντα εκατομμύρια, η Novartis (και η κάθε Novartis, γιατί υπάρχουν και άλλες) κέρδιζε ένα εκατομμύριο επιπλέον για αυτό το ένα και μοναδικό φάρμακο σε μερικούς μήνες. Και, φυσικά, αύξηση δεν υπήρχε σε ένα μόνο φάρμακο.

Ολα αυτά τα υπέγραφαν και πολλές φορές τα σχεδίαζαν κάνοντας πρώτα εκβιασμό στην εταιρεία οι αξιότιμοι υπουργοί που σήμερα ανεμίζουν τις σημαίες μιας περήφανης πατρίδας την οποία ποτέ όμως δεν υπηρέτησαν. Αντιθέτως, τη χαντάκωσαν, την έριξαν στη φτώχεια και την ανέχεια, επιλέγοντας να μοιράσουν χρήμα σε φαρμακοβιομηχανίες και να πάρουν και αυτοί. Οσο περισσότερα μοίραζαν τόσο περισσότερα έπαιρναν. Οι πατριώτες των καναλιών και των διαγγελμάτων που τρεις φορές τη μέρα μετά το φαγητό μιλάνε για την πατρίδα σαν να παίρνουν αντιβιοτικό αλλά είναι αδίστακτοι όταν παίρνουν μίζα από τα αντιβιοτικά.

Οι εξελίξεις με τη δικογραφία που εμπλέκει πέντε τουλάχιστον υπουργούς και έναν τουλάχιστο ένοικο του Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΝΔ είναι γνωστές εδώ και καιρό σε αυτούς που έχουν πρωταγωνιστήσει. Γιατί ο κύκλος των ανθρώπων που έχουν μιλήσει είναι μεγάλος και οι ίδιοι γνωρίζουν τι έχουν κάνει ώστε να φοβούνται αρκετά. Αυτή η γνώση για τις επερχόμενες εξελίξεις είναι που δημιουργεί την ξαφνική στροφή της ΝΔ προς τον πατριωτισμό. Γιατί οι «πατριώτες» της, φαρμακωμένοι πλέον ύστερα από όσα κατανάλωσαν από το φάρμακο, κατασκευάζουν επιμελώς το καταφύγιό τους.

Σηκώνουν σημαίες και τόνους μπροστά στις κάμερες, πουλάνε πατριωτισμό και ανυποχωρητικότητα, διαμορφώνουν το προφίλ του αγωνιστή τον οποίο θέλουν οι άλλοι να εξοντώσουν, ώστε όταν σκάσουν τα μαντάτα να αναφωνήσουν: «Μας συκοφαντούν για να μας εξαφανίσουν γιατί είμαστε Ελληνες πατριώτες και αυτοί ανθέλληνες». Κατασκευάζουν το άλλοθι, τη δικαιολογία τους και μαζί τον στρατό τους, ο οποίος είναι έτοιμος να τους υπερασπίσει ως «ανυποχώρητους πατριώτες».

Η πολιτική συμπεριφορά της ΝΔ απέναντι στο μακεδονικό, την εποχή που είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την επίλυσή του, δεν είναι αποτέλεσμα μικροκομματικής αντίληψης και έλλειψης πολιτικού αναστήματος. Οι ελαφροχέρηδες της Novartis και πολιτικοί της αρπαχτής μάζεψαν ομήρους ανθρώπους αγνών προθέσεων για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα μήπως και σωθούν. Ανακαλύπτουν τον αγοραίο πατριωτισμό ως όπλο απέναντι στην αποκάλυψη που έρχεται. Ίσως να φαντάζονται μάλιστα ότι έτσι θα πέσει η κυβέρνηση και θα μπορέσουν να γλιτώσουν.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά με πολιτικό έλλειμμα, αφού ενώ έχει τη χρυσή ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτούς, τους περιθάλπει και ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική τους. Αυτό φυσικά σε μια αθώα ανάλυση, που του πιστώνει καλές προθέσεις. Γιατί σε μια άλλη, πιο καχύποπτη ανάλυση διερωτάται κάποιος, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στον εναγκαλισμό με όλον αυτό τον εσμό; Τι τους συνδέει; Η κακή του αντίληψη για την πολιτική ή η συνενοχή;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter