Novartis: Ο Αγγελής ζητά ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Novartis: Ο Αγγελής ζητά ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Ανάστατη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από νέο “χτύπημα” του Αντεισαγγελέα ΑΠ, Ιωάννη Αγγελή. 

Ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς ο οποίος παραιτήθηκε καταγγέλλοντας “σημεία και τέρατα” σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη σε σχέση με τις ενέργειες της στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis, με χθεσινή του αναφορά ανακαλεί παλαιότερη δική του δικονομική ενέργεια ξεσηκώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής προχώρησε σε ανάσυρση από το αρχείο, στο οποίο ο ίδιος τις είχε θέσει, των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μάλιστα ο κ. Αγγελής υπέβαλλε σχετική αναφορά χθες, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, οι συγκεκριμένες μηνύσεις που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, δηλαδή της επικεφαλής, Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων του τμήματος, κατά προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στο σχετικό έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις μηνυτές (Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα είχαν καταγγείλει (πχ για συνωμοσία σε βάρος τους σε σχέση με την Νοvartis). Ακόμα ο κ. Αγγελής αναφέρεται για άλλη μια φορά στο πρόσωπο του …πολιτογραφημένου πλέον ως “Ρασπούτιν”, που κρύβεται – όπως καταγγείλει – πίσω από αντιδικονομικές ενέργειες, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Το παράδοξο είναι εν προκειμένω, σύμφωνα με όσους βλέπουν με καχυποψία αυτήν την κίνηση Αγγελή, ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών δεν είχε καλέσει προς εξέταση κανέναν από τους μηνυτές, ενώ όπως προκύπτει από τις δικές του αναφορές, τα νέα στοιχεία που αναφέρει, ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες. Και άρα έλεγαν πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου “ευλόγως προκαλούνται απορίες από την όψιμη επίκληση τους”.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ακόμα ότι εν προκειμένω ο κ. Αγγελής παραβίασε την εισαγγελική ιεραρχία προχωρώντας ο ίδιος στην ανάσυρση των αρχειοθετημένων δικογραφιών χωρίς να έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφανθεί σχετικά για το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να εξεταστεί αύριο ως ο πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και για τις καταγγελίες σε βάρος του από την επικεφαλής της Εισαγγελίας καυτά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες Αγγελή διενεργείται από τον Αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου, Δημήτριο Δασούλα, ενώ για τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη (η οποία μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι δεν είχε παραλάβει στικάκι από τους Αμερικανούς με λογαριασμούς πολιτικού προσώπου) την έρευνα διενεργεί ο Βασίλειος Πλιώτας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter