Novartis: Παράπονα από την Τουλουπάκη έχει ο Φρουζής: Διαμαρτύρεται για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού

Novartis: Παράπονα από την Τουλουπάκη έχει ο Φρουζής: Διαμαρτύρεται για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού

Και ο Κωνσταντίνος Φρουζής έχει τώρα παράπονα από την Ελένη Τουλουπάκη. Διαμαρτύρεται για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά το τσουνάμι των καταγγελιών Αγγελή σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, έρχεται να προστεθεί και αναφορά του Φρουζή της Novartis. Την υπέβαλλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθούν όσα καταγγέλλει για αντιδικονομική συμπεριφορά της κ. Τουλουπάκη.

Αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο των πρόσφατων καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή.

Όπως υποστηρίζει στην αναφορά του το πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis και κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, Κ. Φρουζής, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, ο οποίος με βάση έγγραφο που προσκόμισε για την κίνηση του αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες. Ο Φρουζής ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού αλλά το αίτημα του δεν έγινε αποδεκτό από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Έτσι υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία όμως με τη σειρά της το έστειλε πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Γι αυτό το λόγο ο κ. Φρουζής διερωτάται στην αναφορά του “πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες.»

Επισημαίνει ακόμα ότι 16 μήνες μετά την « αποκάλυψη» για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» στην υπόθεση Novartis εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς να υπάρχει , όπως ισχυρίζεται, κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο οι «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter